IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Med strålevåpen for amerikansk "fred" i Irak

JOHN KERRY, presidentkandidaten til det Demokratiske partiet, leder nå klart foran George Bush ifølge en nasjonal meningsmåling i Los Angeles Times, 51 mot 44 prosent. Men Kerry vil "vinne freden" i Irak ved bruk av futuristiske mikrobølgestrålevåpen laget for å påføre pinefull smerte på uregjerlige sivile, skriver Jacob Levich på det amerikanske nettstedet CounterPunch.

linje

Publisert: 23.06.2004

Levich viser til et kampanjedokument, et nylig utgitt fakta-ark i forbindelse med en tale Kerry holdt 3. juni om militære saker, som går god for utvikling og bruk av "nye, ikke-dødelige teknologier" inkludert "styrte energivåpen som kan produsere dødelige og ikke-dødelige effekter." Dette "Active Denial System" som det kalles, utvikles av våpenprodusenten Raytheon.

Kerry er ingen presidentkandidat for de amerikanerne som vil ha slutt på okkupasjonen i Irak. Som president Bush er han en krigskandidat. Han vil som Bush "internasjonalisere" okkupasjonen og vil ha amerikansk kontroll inntil "oppdraget" er avsluttet.

Både Bush og Kerry er pro-krigskandidater. Dette er grunnen til at den uavhengige kandidaten Ralph Nader får stadig større oppslutning på meningsmålingene.

Han er den eneste presidentkandidaten som går inn for å trekke de amerikanske soldatene ut av Irak.

Uutholdelig smerte

Ifølge Time Magazine avfyrer et slikt strålevåpen som krigskandidaten Kerry ønsker seg, en usynlig stråle med energi. Strålene brenner ikke kjøtt, men de skaper en uutholdelig smertefull følelse av å bli brent ved umiddelbar oppheting av fuktighet under huden.

Levich viser til avisa Sacramento Bee som har sitert dokumenter fra flyvåpenet som lovpriser slike strålevåpens "kapasitet i militære operasjoner utenom krig."

Senator Kerry ser for seg bruk av slike våpen i såkalte "stabiliseringsoperasjoner" for å "vinne freden", ifølge Levich og legger til at representanter for det amerikanske militæret i Irak ønsker slike våpen velkommen ved å vise til intervjuer i Sacramento Bee.

John Kerry ønsker å bruke slike våpen i Irak mot motstandere av okkupasjonen for å sikre en "amerikansk fred". I talen 3. juni hevdet han at styrte energivåpen kunne "udyktiggjøre fienden uten å risikere livene til uskyldige tilskuere." Men skriver Levich, forskning sitert av Bradford University's Non-Lethal Weapons Project indikerer at mikrobølger kan forårsake kreft. Men en ting er i alle fall helt sikkert. Slike strålevåpen skiller ikke mellom fienden og uskyldige tilskuere.

www.johnkerry.com
www.raytheon.com


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.