IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Palestina: Tilbakevending til massekamp?

DEN 700 kilometer lange apartheidmuren som Israel hevder de bygger for å hindre palestinske selvmordsbombere i å komme inn i Israel, får stadig flere palestinere til å delta i en voksende massekamp som synes å representere et skifte i motstandsstrategien, skriver Sabby Sagall i magasinet Socialist Review.

linje

Publisert: 22.04.2004

I de siste månedene har det vært et økende antall militante demonstrasjoner med ubevæpnede landsbyboere på Vestbredden som trues av muren.

Landsbyen Budrus, nær Ramallah, var truet av innelukking på grunn av muren som ville avskjære dem fra jorda og bare inneholde en liten port til utenverdenen.

Den 30. desember var en bulldozer på vei mot det første oliventreet som skulle ødelegges. Hundrevis av landsbyboere, inkludert skolebarn, marsjerte mot den. De ble hilst velkommen av soldater som avfyrte tåregass og gummikuler. En eldre kvinne brøt gjennom linja med soldater og løp mot bulldozeren og kastet seg opp i hullet den hadde gravd.

Den dagen tvang mennesker som marsjerte til oliventrærne, bevæpnet med bare frihetssanger, soldatene og bulldozeren til å trekke seg tilbake.

Siden begivenhetene i Budrus, har det vært minst 13 massedemonstrasjoner mot byggingen av muren der hundrevis av ubevæpnede landsbyboere har kastet stein mot israelske soldater, eller gjennomført direkte aksjoner mot bulldozere som var klare til ødelegge jorda deres.

Det er å håpe at den nåværende fornyelsen av massemotstanden vil lyde som et trompetsignal til de arabiske massene i hele Midtøsten som alene har kapasitet til å bekjempe sionismen og imperialismen i området.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.