IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Velg motstanden, ikke budsjettbalansen

I DE SISTE ukene i 2003 har vi nok en gang sett noen eksempler på hva byråkrater og politikere virkelig prioriterer. Det er ikke omsorg for utsatte grupper.

linje

Publisert: 08.01.2004

I Aftenposten Aften den 19. desember leser vi at kun fire bydeler i Oslo slipper å kutte i budsjettene for 2004. En av dem er Gamle Oslo. Det "umulige ble mulig" fordi bydelen har klart å spare inn et underskudd på 32 millioner kroner i 2003.

- Våre medlemmer i flere bydeler i Oslo melder ifra om at de opplever økende økonomipress, sa leder i FO Oslo, Rigmor Hogstad, til Dagbladet i desember.

- Etter innføring av ny finansieringsordning for barnevern i fjor sommer ser vi at økonomiske hensyn i økende grad blir avgjørende.

I slutten av desember kom det oppslag i Dagbladet om at barnevernet i Gamle Oslo har sagt opp en fosterhjemsavtale som vil bety at en døvblind 17-årig jente må flytte fra fosterhjemmet hun har bodd i siden hun var fem år, til et nytt sted når hun fyller 18 år. Etter loven kan påbegynte barnevernvedtak fortsette til ungdommen er 23 år.

Verneombudet i bydelen, Ingar Arneberg, sendte et oppsiktsvekkende brev til Dagbladet der han kommer med kraftig kritikk av bydelsdirektør Marit Langfeldt Ege.

Ifølge Arneberg driver bydelsdirektøren overstyring av de ansatte i barneverntjenesten.

I brevet heter det blant annet: "Flere saksbehandlere har oppfattet meldinger fra bydelsdirektøren som at alle barnevernsaker som gjelder ungdom over 18 år, skal avsluttes av økonomiske grunner".

Mobiliser medlemmene

Når budsjettbalansen er viktigere enn livet til døvblinde jenter og andre svake grupper, må sjefene trosses.

Det er faglige vurderinger som skal avgjøre hva som er best for barnet, ikke hva et tiltak koster. Det skal ikke være noen tvil om hvilken side man står på når velferden er truet.

Det er markedsliberalistiske høyrepolitikere som sitter med det øverste ansvaret for en dårlig kommuneøkonomi. Noen av dem sitter i regjeringa, andre i byråd og kommunestyrer.

Men det er ingen naturlov at barnevernet og andre deler av velferden skal kuttes. Mange er fly forbanna på tingenes tilstand, men raseriet må organiseres.

Det er bare den makta som ligger i aktivitet og mobilisering som kan få budsjettlojale bydelsdirektører og politikere til å snu.

Med en skikkelig mobilisering mot Oslo-budsjettet fra FO og andre deler av fagbevegelsen, kunne man ha satt en stopper for mange kutt.

Demonstrasjonen med rundt 300 fagorganiserte 11. desember var et skritt i riktig retning. Den kom godt, men altfor sent.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.