IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Demonstrasjoner i USA 20. mars.

20. MARS er ettårsdagen for invasjonen av Irak. Den amerikanske antikrigsbevegelsen skal derfor demonstrere. Dette er nå blitt en internasjonal protestdag mot okkupasjonen, og også i Norge blir det demonstrasjoner.

linje

Publisert: 08.01.2004

Her følger utdrag fra en erklæring gitt ut av følgende organisasjoner i USA:

ANSWER (Act Now to Stop War and End Racism), Arab Muslim American Federation, Free Palestine Alliance, Muslim American Society Freedom Foundation og Muslim Student Association.

"Den 20. mars 2004, på ettårsdagen for den amerikansk/britiske invasjonen av Irak, vil mennesker i byer over hele verden gå sammen om å kreve: "Stopp okkupasjonen - Hent soldatene hjem nå!" I USA blir det planlagt store demonstrasjoner i New York, Los Angeles, San Francisco og mange andre byer.

Vi vil demonstrere 20. mars for å støtte det irakiske folkets rett til selvbestemmelse uten betingelser. Siden invasjonen startet har titusener av irakiske mennesker blitt drept. Tusener av amerikanske og britiske soldater har blitt drept eller såret.

Det irakiske folket står imot okkupasjonen - det ønsker at de utenlanske soldatene som okkuperer landet deres skal forsvinne, ikke i morgen, men i dag.

Et voksende antall amerikanske soldater og deres familier ber om at soldatene hentes hjem nå. Disse soldatene er blitt sendt for å drepe og bli drept i en krig basert på løgner og svindel gjennomført av Bush-regjeringa.

Det er bare en løsning: Å stoppe okkupasjonen nå! Vi mener, i tråd med ordene til det Nasjonale Rådet av Araber-Amerikanere, at "å internasjonalisere okkupasjonen gir kolonialismen et nytt kurant dekke og bør ikke bli akseptert som et levedyktig alternativ for den globale folkelige bevegelsen".

Vi vil også demonstrere 20. mars i solidaritet med det palestinske folket og dets rett til selvbestemmelse, inkludert retten til å vende tilbake til sitt land og sine hjem.

Vi vil også demonstrere 20. mars for å avskaffe "USA Patriot"- lov og stoppe undertrykkinga rettet mot arabisk-amerikanske, sørasiatiske, muslimske og immigrantsamfunn.

Vi vil demonstrere 20. mars for å kreve penger til jobber, boliger, helseomsorg og utdannelse, ikke til krig og okkupasjon."


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.