IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ingen kutt?

OSLO HAR nå 15 bydeler. 10 bydeler er slanket bort i håp om at store beløp skal spares i forhold til færre ansatte og mindre lokaler i fremtiden.

linje

Publisert: 08.01.2004

Foreløpig har bydelsreformen kostet enormt. I arbeidstimer til alle de i bydelsadministrasjonene rundt omkring som måtte søke sin egen stilling, flytte til nye lokaler og finne seg nye og for det meste mer omfattende arbeidsoppgaver. I materiell-kostnader, som nye kontorer, PC'er og annet.

Bydelene har også fått nye oppgaver som for eksempel Skolefritidsordningen. Sett i forhold til eksisterende budsjetter er det vanskelig å se noe annet enn at alle bydeler nå har flere tjenester, men færre ansatte til å administrere dem. Dette er vel det Høyre kaller "mer igjen for pengene".

I tillegg har Høyrebyrådet funnet opp en gedigen sparebøsse for byens pengekasse. Det heter Eiendomsprosjektet. Alle bydeler og offentlige etater må nå betale husleie til Oslo Kommune. Eiendommene er vurdert på "markedspris" og nivåene er høye. F.eks kreves det 1.2 millioner i husleie i 2004 for et gårdshus på Stovner som innholder to kontorplasser og noen møterom.

I god frimarkedsånd, krever Eiendomsprosjektet at ingen "leietakere" sier opp kontraktene sine før etter ett års drift! Bydelene må betale!

Bydelsreformen har også etterlatt seg mange uten arbeidsoppgaver. Cirka 300 stillinger er borte i de nye bydelene totalt. Mange arbeidstakere, det er usikkert hvor mange, men cirka 200 er overtallige. Høyrebyrådet har bestemt at arbeidgivers ansvar for de overtallige skal ligge lokalt.

Disse arbeidstakere har visse rettigheter som overtallige. Det vil si at lønn og hjelp til å finne ny jobb eller alternativet utdanning må finansieres av bydelen. Igjen må pengene finnes på eksisterende bydelsbudsjettter. Men ingenting av dette blir omtalt som kutt.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.