IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ærlig, morsom og bitende

GEORGE Galloway var medlem av Labour i mange år. I dag er han en av Blairs og New Labours hardeste kritikere. Mye av kritikken er samlet i hans bok I'm Not the Only One.

linje

Publisert: 02.06.2004

På mange måter boka som talene hans - den er ærlig, den er bitende i sine angrep på hans fiender og den er morsom. Boka er lettlest og likner litt på en sandwich.

"Brødet" er en analyse av New Labour og den nåværende tilstanden i verden, og en lidenskapelig bønn om et alternativ i form av Respect, Enhetskoalisjonen.

På de første sidene finner vi bitende angrep på Blair og hans partnere. Vi bør ikke bli overrasket over at Blair løy om masseødeleggelsesvåpen, fordi Blair har alltid løyet.

Gjennom hele boka får alle lederne i New Labour den samme behandlingen.

Utfra disse sidene er det liten tvil om at det er en global krise - utløst av en global nyliberalisme, backet opp av en aggressiv amerikansk imperialisme - og en politisk krise i Storbritannia forårsaket av et voksende demokratisk underskudd som har etterlatt vanlige mennesker uten en politisk stemme.

Mindre overbevisende imidlertid er noen av de forslagene som George setter fram for løse problemet, som et reformert FN og et mindre og mer profesjonelt parlament.

"Kjøttet" i sandwichen er problemene i Midtøsten, særlig konfliktene i Palestina og Irak. Galloway har brukt mye av sitt politiske liv på å arbeide i forskjellige solidaritetskampanjer for menneskene i Midtøsten.

Det er ingen tvil om at George Galloways taler - og nå hans bok - vil bli en del av vårt våpenarsenal for å overbevise tusener av mennesker om at Respect er alternativet vi trenger.

Michael Lavalette

I'm Not the Only One
George Galloway
Penguin


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.