IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Øyenvitneskildring fra Vestbredden

alkhadr09.jpg

pil Foto: http://www.machsomwatch.org/

PÅ ET nylig besøk i Israel lærte jeg mye om solidariteten fra israelere med den palestinske kampen mot okkupasjonen av Vestbredden.

linje

Publisert: 02.06.2004

Det er rundt 24 av disse israelske organisasjonene som arbeider for å få slutt på okkupasjonen. Jeg besøkte en av disse aktivitetene, kalt "Checkpoint Watch (Women for Human Rights)", som samler 400 israelske kvinner som hver morgen og kveld overvåker menneskerettighetsbrudd ved israelske militære- og grensepolitisperringer.

Her er en nylig hendelse: En palestiner som ventet i kø ble sendt tilbake fordi tillatelsen hadde utløpt - den hadde utløpt dagen før. Han forklarer at han går til dialyse tre ganger i uka på et privat kristent sykehus nær Bet Shemesh. Han må fornye tillatelsen hver uke for å komme gjennom sperringen og det innebærer timevis med venting.

Kvinnene ga ham telefonnummeret til "Physicians for Human Rights" og "Centre for the Defence of the Individual". De håpet at med deres hjelp vil han være i stand til i det minste å få tre-måneders tillatelser.

Han er kronisk syk og de forstår ikke hvorfor han må dra hver uke for å få tillatelsen. Denne gangen med kvinnene der, slipper soldatene ham gjennom, men han var redd for å gå med den ugyldige tillatelsen.

Dette får en til å beundre det lille mindretallet av israelere som er modige nok til å bryte med den kvelende samstemmigheten som eksisterer i Israel, for å forstå og prøve å gjøre noe med undertrykkelsen av palestinerne.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.