IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hent ALLE soldatene hjem nå!

DET HANDLER om "suverenitet" og "kaos" i Irak for tida. Det mener i alle fall krigsforbryterne Bush og Blair. Og vår utenriksminister, Jan Petersen, gjør som vanlig sitt ytterste for ikke å fornærme sin herre og mester i Washington. Han tar sterk avstand fra torturen som er avslørt, men har altså bestemt at et titall offiserer fortsatt skal være i Irak etter 30. juni.

linje

Publisert: 02.06.2004

For Jan Petersen handler det også om "kaos" og "suverenitet". De "stakkars" irakerne må jo ha hjelp til å "stabilisere" landet sitt, og derfor kan ikke de norske offiserene "bare gå" som han uttrykte det i TV-programmet Standpunkt for kort tid tilbake.

USA og Storbritannia med blant annet Norge som støttespiller har "demokratisert" og "stabilisert" Irak i over et år nå, men irakerne vil ikke ha dem der.

Når til og med medlemmer av det okkupantinnsatte styringsrådet tar sin hatt og går på grunn av okkupantenes grusomme og ydmykende behandling av irakerne, sier det mye om hat og motstand mot den USA-ledede okkupasjonen.

Det er ikke bare aktive motstandsfolk som ønsker USA og Storbritannia ut. Okkupantenes oppførsel med bombing av bryllupsgjester fører ikke til stabilitet. Okkupantenes politikk med å massakrere Fallujah og å bombe Najaf fra lufta fører ikke til stabilitet. Okkupantenes politikk med stadig å utsette lokale valg fordi irakerne kunne finne på å stemme på noen USA ikke liker, fører ikke til stabilitet.

Den holdningen som Petersen og norske myndigheter viser er dypt rasistisk, et eksempel på det vi kaller "den hvite manns byrde".

Det "kaoset" som finnes i Irak er skapt av okkupantmaktene, og den eneste måten å sikre demokrati, fred og stabilitet på, er at okkupantmaktene trekker ut troppene sine umiddelbart slik at irakerne selv kan bygge opp igjen landet sitt.

Regjeringa har vedtatt at oppdraget de vel 150 norske soldatene som har vært underlagt britisk kommando er avsluttet fra 1. juli, det er bra. Men når da norske myndigheter har bestemt seg for å forlenge oppdraget til et titalls offiserer i Irak, viser det klart og tydelig hva dette handler om.

Offiserenes praktiske betydning er minimal, men det er av stor politisk verdi for president Bush å kunne vise til Norge som fortsatt en av okkupantmaktas lojale støttespillere.

Dette må vi protestere mot, og derfor har "Hent Soldatene Hjem"-kampanjen tatt initiativ til demonstrasjon i Oslo lørdag 26. juni under parolene:

- Hent ALLE soldatene hjem - ingen norsk støtte til Bush!

- Stopp okkupasjonen av Irak!

- For et fritt og demokratisk Irak!

George Bush har skjønt at han må gjøre noe for berge USA ut av den hengemyra de er havnet i. Derfor løslates fanger fra Abu Ghraib-fengselet, derfor er det snakk om å rive Abu Ghraib-fengselet for å fjerne et symbol på Saddams brutalitet, selvfølgelig med samtykke fra den nye "suverene" irakiske regjeringa. Bush forsøker så godt han kan å skrive historien om krigen og okkupasjonen av Irak på nytt.

Det handler ikke lenger om masseødeleggelsesvåpen, om Saddams forbindelser til Al Qaida. Nå handler det om å overføre "makta" til irakerne og om å "stabilisere" landet.

Det er på tide å gjenta hva okkupasjonen av Irak handler om, en amerikansk strategi for å sikre og spre sin makt og sine markedsliberalistiske verdier i verden, inkludert Midtøsten med sine rike oljeressurser.

Men Bush og Blair har massive problemer akkurat nå, la oss gi dem et Irak-syndrom.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.