IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ingen revolusjonær praksis uten revolusjonær teori!

SOSIALISME NEDENFRA 2012

18.-19. mai på Cafeteatret i Oslo. Blant innlederne: Simon Assaf, Mariette Lobo, Anthanios Stavridis, Monika Ustad, Stian Nicolaisen, Andreas Ytterstad, Amanda Tell og Torgeir Holgersen. Helt gratis - velkommen!

linje

Publisert: 29.04.2012

Krise og kutt i hele vårt globale system. Det som gjør at Norge kanskje rammes mindre og senere enn resten av Europa, olje, er en oppskrift på klimakatastrofe. Norge derimot ble rammet av det den russiske revolusjonære Leon Trotsky kalte «kapitalismens oppkast» - i form av Anders Behring Breivik. Banker reddes, mens velferd, miljø, asylbarna og arbeidsplasser ofres. Men 2011 var også revolusjonsåret, og selv om vesten prøvde å drukne den arabiske våren med bomber i Libya, fortsetter revolusjonen i Egypt. I USA svarte 49 prosent av ungdommen nylig at de ser mer positivt på sosialisme enn på kapitalisme. I Norge kommer raseriet i glimt, mot vikarbyrådirektivet eller mot utsendelsen av asylbarna. Aldri har det vært et så stort behov for helhetlige alternativer til galskapen. På Sosialisme Nedenfra 2012 er det dette vi skal diskutere. Vi håper å se deg der!

Fredag 18. mai

19:00: Kampen mot rasisme og fascisme etter 22. juli

Simon Assaf, redaktør av Unity Magazine fra britiske Unite Against Fascism, Mariette Lobo fra IS og antirasistisk utvalg i Rødt, og Amanda Tell fra Göteborg mot rasism innleder om hvorfor multikulturalisme må forsvares.

Lørdag 19. mai

11:30: Hva slags økonomisk krise har vi?

Hva var egentlig Marx sin analyse av kapitalismen, og hvordan kan denne analysen brukes til å forstå dagens økonomiske krise? Den greske streikelederen og sosialisten Athanasios Stavridis innleder til diskusjon.

13:30: Hvorfor sosialisme er den eneste løsninga på klimakrisa

Kapitalismen handler om vekst uten ende og uten respekt for naturens tålegrenser. Men kan den globale arbeiderklassen sette på nødbremsen, og skape et sosialistisk alternativ? Og hvordan vil en sosialistisk planet kunne se ut i den globale oppvarmingens tidsalder? Innledning ved Andreas Ytterstad, medlem i IS og styremedlem i Concerned Scientists Norway

15:30: Kan den arabiske våren føre til sosialisme?

Der vi med jevne mellomrom ser Tahrirplassen fylles opp med demonstranter hører vi mindre om streikebølgene i Egypt, om de nye fagforeningene og sosialistiske organisasjonene som vokser frem. Den historien får du her av Simon Assaf, en libanesisk revolsjonær sosialist bosatt i London. Assaf er journalist og har blant annet skrevet om utviklingen i Egypt, Syria og Libya.

17:30: Hvordan kan Rødt bli Alternativet på venstresida?

Hvor mange ganger møter vi ikke folk som etterlyser et alternativ til venstre for den rød-grønne regjeringen, men som ikke helt klarer å se Rødt som det naturlige valget? Et panel diskuterer hvordan partiet bør jobbe for å leve opp til løftet fra 2007 om et nytt, attraktivt parti for sosialister. Innledninger ved Torgeir Holgersen (Rødt), Jørn Andersen (Internationale Socialister/Enhetslisten) og Monika Ustad (Rødt Oslo/IS) og Stian Nicolaisen (Rødt AU).

Fest lørdag kveld på Cafeteatret med DJ Just Tim og DJ Misschief.

Seminaret er gratis og åpent for alle. Du trenger ikke melde deg på.

For mer info, send en e-post til intsos@intsos.no.

Arrangør: Internasjonale Sosialister.

Facebook: Lenke


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.