IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Afghanistan-krise truer Nato

George Bush’ forsvarsminister Robert Gates kommer med stadig mer urovekkende uttalelser etter hvert som okkupasjonen av Afghanistan virvles inn dypere og dypere krise.

linje

Publisert: 12.02.2008

George Bush’ forsvarsminister Robert Gates kommer med stadig mer urovekkende uttalelser etter hvert som okkupasjonen av Afghanistan virvles inn dypere og dypere krise.

Gates har vært på turné i de europeiske hovedstedene i et forsøk på å tromme sammen flere soldater, utstyr og penger.

Onsdag i forrige uke besøkte Condeelezza Rice den britiske statsministeren Gordon Brown for å ham til å sende flere soldater. Hennes visitt ble møtt av en raskt sammenkalt demonstrasjon i regi av Stop the War.

Brown annonserte at han ville sende alle eliteregimentene med fallskjermsoldater – men kort tid etter ”presiserte” han at det bare skulle dreie seg om å erstatte eksisterende styrker.

En frustrert Gates fløy til München for å tale til europeiske diplomater. Han fortalte dem at dersom Nato – den vestlige militæralliansen som står bak okkupasjonen – taper krigen i Afghanistan, er det deres hovedsteder som vil bli rammet av de afganske opprørernes angrep.

”Det bekymrer meg at mange mennesker på dette kontinentet ikke ser ut til å forstå omfanget av denne direkte trusselen mot Europas sikkerhet,” advarte han.

Gates sa at trusselen fra Al Qaida begynte under den sovjetiske okkupasjonen av Afghanistan i 1980-årene. Til de russiske utsendingenes store fornøyelse glemte han å nevne at opprørerne den gangen var finansiert og støttet av USA.

Nå vil han at Natos medlemsland skal redde okkupasjonen ved å pøse inn tusenvis av nye soldater, og truer med at den vestlige militæralliansen kan bryte sammen dersom så ikke skjer.

”Vi må ikke – vi kan ikke – bli en to-delt allianse bestående dem som er villige til å kjempe og dem som ikke er det,” sa han: ”En slik utvikling vil i praksis ødelegge alliansen.”

Til tross for denne utblåsningen er Nato-landenes regjeringer lite villige til å sende flere styrker til en upopulær okkupasjon som flere og flere innser er i ferd med å lide nederlag.

Etter den temmelig resultatløse kampanjen for å styrke okkupasjonen av Afghanistan, fløy Gates til Irak for å kunngjøre at han stanser den gradvise tilbaketrekkingen av de militære styrkene.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.