IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Kampen mot krigen:

Den globale bevegelsen planlegger nye protester

Over 1200 delegater deltok på antikrigskonferansen i London den 1. desember, i følge Socialist Worker. De representerte millioner av antikrigsaktivister over hele verden og bestemte seg for å organisere protester, massemøter og demonstrasjoner for å markere 5-årsdagen for invasjonen av Irak.

linje

Publisert: 20.01.2008

Konferansen, som ble organisert av Stop the War Coalition, vedtok at protestene skal foregå i uka 15-22. mars 2008. Delegatene diskuterte trusselen om krig mot Iran og okkupasjonene av Irak, Afghanistan og Palestina. Såkalte proxy wars (krig ved stedfortreder) i Somalia og Libanon ble også diskutert. Likeledes faren for en ny ”kald krig” mellom Russland og USA.

Enhet

President i Stop the War Coalition, Tony Benn, understreket betydningen av at bevegelsen forblir forent og har selvtillit for å kunne vinne. Dette ble forsterket av flere talere som snakket om hvordan antikrigsbevegelsene skaper en global kraft for fred.

Hassan Jumaa, leder av den irakiske oljearbeiderfagforeningen, fordømte okkupasjonen av sitt eget land og forsøkene på å tilrane seg Iraks naturressurser. Han sa at oljearbeiderfagforeningen var forpliktet til ”uavhengighet og selvbestemmelse for det irakiske folket”.

Redaktør i Libanons pro-motstandsavis Al-Intiqad, Ibrahim Mousawi, fortalte at den massive demonstrasjonen i London mot Israels krig mot Libanon i 2007 var et bevis på at vanlige mennesker ikke blir ”blindet av mediaportretter av motstandsgrupper som ’terrorister’.”

Lindsey German, en av lederne i Stop the War Coalition, åpnet det første møtet med å fordømme ”den permanente krigstilstanden” som begynte for seks år siden.

Hun svarte de i Storbritannia som argumenterer med at bevegelsens arbeid er ferdig fordi britiske soldater trekker seg ut av Irak, med å si at ”dette langt fra er over. Britiske tropper er fremdeles i sør”.

Hun understreket at USAs nye strategi, kalt ’surge’ har ført til etnisk rensing av Bagdad og økende undertrykking og la til at det i alle fall ikke er over for folket i Afghanistan der de sivile skadene øker dramatisk.

- Det har ikke engang begynt for folket i Iran, advarte hun og understreket at antikrigsbevegelsen vil forplikte seg til en kampanje for å stoppe ethvert angrep på Iran.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.