IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Attac-valgkampen 2005

Attac og deler av fagbevegelsen jobber for tida med å meisle ut en kampanje som skal bidra til et regjeringsskifte ved stortingsvalget i 2005. De er inspirert av erfaringene fra kommunevalget i Trondheim i fjor.

linje

Publisert: 18.08.2004

Der sto LO bak en kampanje som hjalp venstresida til makta etter 16 år med høyrestyre. LO utformet der ei liste med spørsmål partiene skulle svare på, og gikk så inn i valgkampen med støtte til de partiene som ga en overvekt av, i LO sine øyne, riktige svar. Nå går Attac inn for å oppnå noe tilsvarende ved stortingsvalget neste år.

I et nyhetsbrev til medlemmene sendt ut 20. juli presenterer styret 10 temapunkter, hvor det til hvert punkt skal knyttes to konkrete politiske krav. Ett av punktene omhandler privatisering. Der foreslås det at man stiller følgende krav til partiene fram mot Stortingsvalget 2005:

  • Vil ditt parti gå inn for en stans av privatiseringstrenden av offentlige tjenester i utlandet?
  • Vil ditt parti arbeide for å styrke offentlig sektor i fattige land, og at tilgangen på viktige velferdsgoder som helse, utdanning, vannforsyning og elektrisitet skal være et offentlig ansvar?

Disse temaområdene har vært oppe til diskusjon i lokallagene, og skal etter planen endelig vedtas i midten av september. Attac oppfordrer medlemmene sine til å komme med innspill, og sier i nyhetsbrevet at «jo mer gjennomarbeidet forslagene er, jo lettere blir det å få dem vedtatt». Det er mange gode grunner til å hive seg inn i denne kampanjen. En av dem er at det foreliggende forslaget har store svakheter. Det er for eksempel meningsløst å skille kampen mot privatisering i «utlandet» fra den samme kampen her hjemme. «Privatiseringstrenden» rammer også i Norge, og det er her vi har størst mulighet til å påvirke. En annen og viktigere grunn er at eksempelet fra valgkampen i Trondheim viser at det er mulig for antikapitalister å bruke parlamentariske valg som en arena å sloss mot nyliberalisme på, og at det går an å påvirke det faktiske resultatet av valg.

Odd Arild Viste

www.handelskampanjen.no


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.