IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

iraktortur_1.jpg

pilFlere fagforeninger kritiserer i harde ordelag USAs politikk i Irak. Bildet er fra Abu-Ghraib-fengselet.

Amerikanske fagforeninger mot okkupasjonen

Mens et flertall av amerikanere i meningsmålinger nå er imot okkupasjonen av Irak, uttrykker også amerikanske fagforeninger motstand mot okkupasjonen og Bush-doktrinen.

linje

Publisert: 22.08.2004

US Labor Against War (USLAW) har nå fått støtte fra USAs største fagforening med 1,6 millioner medlemmer.

USLAW er et nasjonalt nettverk av fagforeninger og arbeiderorganisasjoner som ble etablert som en ad-hoc organisasjon i januar i fjor på grunn av den overhengende krigsfaren. I oktober i fjor vedtok over 200 delegater fra 100 lokale fagforeninger og organisasjoner å etablere det som en permanent organisasjon. 4000 delegater fra Service Employers International Union (SEIU) stemte enstemmig for å avslutte krigen i Irak og sende alle soldater hjem. I sin resolusjon kritiserer de i harde ordelag USAs politikk ved å peke på sammenhengen mellom militær intervensjon i Irak og angrepene på arbeidere hjemme: «Massive militære utgifter, kombinert med skattelette for de rike, skaper et massivt føderalt underskudd og store kutt i offentlig sektor. Denne krisen er et produkt av Bush-administrasjonens politikk (støttet av et flertall i Kongressen) om militær intervensjon i utlandet og angrep på arbeidsfolks rettigheter hjemme. Kun selskaper og de velstående har tjent på dette.»

En annen stor fagforening, American Federation of State, County and Municipal Employees (AFSCME) med over 1,4 millioner medlemmer vedtok nesten enstemmig en lignende resolusjon mot «forebyggende angrep» og for å trekke alle soldater hjem umiddelbart. Resolusjonen advarer mot at Bush-doktrinen både gjør verden farligere, og at den er en sikkerhetstrussel for USAs innbyggere da den vil føre til økt rekruttering av «militante terrorister» som resultat av USAs kolonisering av Irak. «Denne doktrinen blir sett på av mesteparten av verdens befolkning som veldig arrogant og farlig. Den står i motsetning til idealene om internasjonalt samarbeid og gjensidig forsvar av universelle regler mellom nasjoner. USA under President Bush, har allerede fremmedgjort store deler av verden ved å oppheve avtaler angående global oppvarming, Den Internasjonale Domstolen og forbud mot landminer og kjemiske/biologiske våpen.»

Les resolusjonen her.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space
space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.