IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

1700 deltakere på Globaliseringskonferansen

linje

Publisert: 01.12.2004

Årets Globaliseringskonferanse var den største noensinne. Med en bevisst satsing på ungdom, blant annet i form av en egen møterekke, tok konferansen et stort sprang framover. Satsingen ga tydelige resultater. Det var betraktelig flere ungdommer på denne konferansen enn tidligere konferanser, og nivået i diskusjonene var høyt.

Avslutningsmøtet oppsummerte stillingern for bevegelsen og satte fokus på to hovedområder: den lange valgkampen og kampen mot krig. Den antikapitalistiske bevegelsen må nå ta mål av seg til å sette sin politiske vilje gjennom. Den lange valgkampen for å fjerne Bondevik-regjeringa og erstatte den med en annen regjering og en annen politikk, har startet. Alliansen mellom LO i Oslo og Attac er en del av dette. Men aller farligst blir det for Bondevik og Petersen om også kampen mot krig igjen tar av. Derfor var det gledelig og svært viktig at dette også ble nevnt som et hovedfokus framover. Ikke minst fordi konferansen som sådann ikke hadde noe spesielt fokus på antikrigsdemonstrasjonen 23. oktober.

Dessverre var det en tendens til at noen møter ble en meningsutveksling mellom innlederne. En sosial bevegelse som tar mål av seg til å forandre verden, må i langt større grad la de menige konferansedeltakere få komme til orde.

Bjørn Østby


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.