IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Bok

Søt bok om homofili

homsing.jpg

linje

Publisert: 01.12.2004

Børge Skråmestø:
Håndbok i homsing, skritt for skritt
Gyldendal(fakta) 2004

Håndbok i homsing er trolig den søteste boken jeg noen gang har sett, bokstavlig talt. Omslaget er rosa og tittelen er inngravert med gullskrift. Norsklæreren min sa en gang at jeg ikke skulle «dømme boken etter omslaget». Ikke denne gang. Denne boken er nøyaktig så søt som den ser ut som. Boken er lettlest og inneholder enkelte humoristiske innslag. Temaene som blir tatt opp er blant annet homofili og religion, homsers historie, sex mellom menn og divaer.

Seksualundervisningen i den norske skolen er generelt dårlig, men for menn som har sex med menn er den ekstremt dårlig. Dette er det første verket jeg har lest, som virkelig sier noe seksuell aktivitet for menn som har sex med menn, uten å bare fokusere på sykdommer som smitter gjennom seksuell kontakt.

Kapitelet som omhandler religion er nokså lite, men det tar for seg Kristendom, Islam, hinduisme og buddhisme. Til tross for at kapittelet er lite, gir forfatteren en kort introduksjon av dagens oppfatning av homofili i religionene og et historisk tilbakeblikk.

De fleste kjenner til at homofili ble regnet for å være den mest fullkomne kjærligheten for de gamle grekerne. Bortsett fra dette er ikke homser synlige i historien. Skråmestø gir en kort innføring om homofili i norsk og Europas historie.

Noe som kanskje også kan være interessant for mange, og kanskje særlig for musikkelskere, er musikkens betydning for homsing. Etter å ha lest boken sitter man igjen med et bilde av disco som en musikkgenre som virker seksuelt frigjørende.

Har du en erkekonservativ gammel tante vil jeg absolutt foreslå denne boken som den optimale julegaven. Om den ikke skulle falle i smak sånn reint innholdmessig, ser den i det minste bra ut!

Kent Kristoffersen


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.