IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

En gryende politisk festival

Bergen Sosiale Forum (BSF), avholdt 22.-26. september, ga kreftene mot nyliberalisme og krig en felles møteplass.

linje

Publisert: 25.10.2004

Aktivister i Bergen fikk et forent forum for å komme sammen og diskutere uenigheter, koordinere kampanjer og ta initiativet til nye aksjoner. Totalt 150 personer deltok på 26 politiske møter, utstillinger, to fester, en demonstrasjon, et filmverksted samt filmvisning av Filmklubben Spis De Rike.

Mulighetene for etableringen av en ny antikrigsallianse i Bergen var tema for et møte Internasjonale Sosialister arrangerte sammen med Norsk Folkehjelp og SV. Denne diskusjonen gjenspeilte seg også på andre fellesmøter.

Underveis, og i øsende regnvær, demonstrerte 150 fremmøtte til støtte for et fritt Palestina, i anledning 4-års dagen for Intifadaen. Amanda Dübeck fra IS knyttet i sin appell sammen kampen for fritt Palestina med kampen mot USA-imperialismen i Irak.

Avslutningsmøtet «Fra ord til handling» var spesialdesignet for videre aksjonisme. De cirka 70 fremmøtte fikk en lengre gjennomgang med forslag, små og store, som var kommet frem i løpet av forumet; etablering av en antikrigsbevegelse, kamp mot privatisering, vannkampanje, aksjonisme mot bygging av gasskraftverk, arrangering av European Education Forum i Bergen 2005 og aksjon mot sikkerhetsselskapet Total Protection Service.

Folkekjøkkenet lagde vegansk lunsj og middag underveis for en veldig billig penge. Alt dette sammen med de mange kunstinnstallasjonene og standsene ga en atmosfære av en gryende politisk festival.

Alex Tarkan Sen


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.