IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Budsjettkatastrofe i Oslo

Regjeringens forslag til statsbudsjett er en gavepakke til de rikeste i samfunnet, som de fattigste skal betale for. På samme måte som staten skyver ansvar nedover på kommunene, skyver Oslo kommune ansvar ned på bydelene, uten at det følger med midler.

linje

Publisert: 25.10.2004

Situasjonen for bydelene i Oslo er nå katastrofal, etter mange år med nedskjæring og privatisering. Etter sommeren påla byrådet alle bydelene å spare en viss prosent av budsjettet i løpet av inneværende år, med beskjed om at dette ikke skulle føre til reduksjon i aktivitetsnivået. Disse innsparingene utgjør 10,3 millioner for bydel Alna, 8,3 millioner for Grünerløkka og 6,4 millioner for Grorud, for å nevne noen.

Fritidsklubber vekk

I Grorud bydel, som har et underskudd på 10 millioner, blir både Romsås og Kalbakken fritidsklubber for ungdom lagt ned, til tross for store protester. Rødtvedt seniorsenter legges også ned.

I bydel Alna, som har et underskudd på 28,4 millioner, er det innført full stopp i ansettelser, vikarbruk, bruk av ekstrahjelp og overtid. Heldigvis møter nedskjæringene motstand.

La Groruddalen blomstre

Den nystartede aksjonen «La Groruddalen blomstre» samler idrettslag, ungdomsråd, politiske partier og velforeninger. Initiativet krever at politikerne satser på dalen, og peker på at Groruddalspakka på 100 millioner bør komme nå i stedet for i 2007.

I Alna nektet bydelsutvalgsflertallet å vedta bydelsdirektørens forslag om å legge ned seks årsverk på pedagogisk fagsenter, tre årsverk i fysio- og ergoterapi, seks årsverk på sosialsentrene og to helsesøstere. Bydelsdirektøren har anket saken inn til byrådet.

Flere bydeler bør nekte å vedta nedskjæringer, både for inneværende år og når det gjelder budsjettet for 2005. Fagforbundet bør ta initiativet til politisk streik og felles demonstrasjon for samtlige bydeler i Oslo. Slik kan vi sende kraftige signaler om at byrådets politikk mangler legitimitet i befolkningen.

Monika Ustad


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.