IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Fem gode grunner til SOLIDARITET MED PALESTINERNE

linje

Publisert: 23.05.2002

1. DET VIKTIGSTE partiet i Israels regjerende koalisjon har utelukket opprettelsen av enhver stat for palestinerne, uansett hvor svak den ville bli. Likud-partiet består delvis av folk som er enda mer nådeløse og blodtørstige enn sin leder, statsminister Ariel Sharon.

2. USAS REGJERING ønsket nylig Ariel Sharon velkommen til Det hvite hus med åpne armer. Begge USAs lovgivende institusjoner støttet Israel med overveldende flertall. Senatet sa at Israel og USA "kjempet en felles kamp mot terror".

3. ISRAEL fortsetter å motta enorme mengder hjelp fra USA. Nå har president George Bush sendt sjefen for CIA, George Tenet, til Midt-Østen for å etablere en styrke som skal være i stand til å knuse palestinske kjempere. Britiske soldater holder også palestinske soldater fanget i byen Ramallah.

4. FN-GRUPPA som undersøker Israels krigsforbrytelser i flyktningeleiren Jenin har blitt sendt hjem grunnet israelsk motstand.

5. EN MENINGSMÅLING viste nylig at 40 prosent av israelerne ønsker utsendelse av det palestinske folket. Dette betyr etnisk rensing - å flytte alle palestinske flyktninger fra Vestbredden og Gaza med makt.

Drepingen fortsetter i Palestina

DREW McEWAN bor på Vestbredden, nær flyktningeleiren Jenin der israelske soldater begikk en massakre. Han har sendt oss denne øyevitnerapporten:

Det var ingen overraskelse for noen, og spesielt ikke for befolkningen i Jenin, at FNs faktafinnende prosjekt ikke kom så langt som til å undersøke.

Folk hadde blitt befalt å flytte alt før teamet kom, i tilfelle verdifulle vitnesbyrd forsvant med truckene som fjernet restene av det som hadde vært deres hjem.

Befolkningen tok ingen notis av denne oppfordringen, og gravde ut sine få eiendeler under tonn på tonn av støv og betong. Historier begynner å bane seg vei om hva som nøyaktig hendte under det israelske portforbudet.

Mohamad sier: "Da israelerne kom til landsbyen min, måtte vi alle holde oss i husene våre. Hvis vi gikk ut, ville vi bli skutt - det forsto vi alle. Da det var stille, bestemte noen av mennene seg for å gå ut og høste avlingene sine. En for en begynte de sakte å samle sine poteter, tomater og maiskolber. Da de var ferdige, begynte soldatene å skyte på dem. De skyndte seg tilbake til sine hjem, og la igjen matvarene på jordet. Da mennene seinere kom tilbake, fant de maten liggende halvråtten. Landsbyen vår er liten og har en skole, og i denne skolen har soldatene stjålet alle datamaskinene. Nå har vi ingenting. De har ødelagt alt. De tar våre liv og de tar vår framtid."

Fremdeles begås det drap. På søndag arbeidet en kvinne på jordet nær landsbyen min, Zibabde, med sine to barn, da folk fra De israelske forsvarsstyrkene skjøt dem.

Den siste uka har De israelske forsvarsstyrkene reokkupert Qalqilya og Tulkarem, og utført videre overgrep i Nablus, der de har drept to menn. Min venn Rami har vært arrestert siden.

Vi må vente i 18 dager før vi kan kontakte Røde Kors-Røde Halvmåne for å finne ut hvor han er, om han er i sikkerhet, eller om han vil bli stilt for retten for en eller annen såkalt forbrytelse, som å høre til en organisasjon som slåss for frihet.

Demonstrasjon mot Israels terror

LØRDAG 25. MAI KL. 14 FORAN STORTINGET

Mer info: www.palestina.no

Irak: USA vil ikke ta ja for et svar

USA FORBEREDER seg på å angripe Irak uansett hvor mange våpeninspektører fra FN Saddam Hussein slipper inn. USAs utenriksminister Colin Powell sa nylig: "USAs politikk er at uansett hva inspektørene gjør vil folket i Irak og i regionen få det bedre med et annet regime i Bagdad.

"USA forbeholder seg retten til å gjøre det de mener kan være tjenlig for å se om det kan komme et regimeskifte."

Slik vil George Bush angripe Irak, selv om det skulle være i strid med FN. I mellomtiden får Israel amerikanske våpen på tross av at landet avviser FN. Israel har nektet å tillate et FN-team å inspisere den ødelagte flyktningeleiren Jenin. Teamet har ganske enkelt blitt sendt hjem.

Bush trapper opp sine trusler om å invadere Irak, samtidig som fiaskoen USA har skapt i Afghanistan blir mer åpenbar for hver dag. Angrep på sivile av USA-allierte væpnede afghanske grupper fortsetter, til tross for forsikringer fra amerikanske og britiske ministre om at fred ville følge Talibans fall.

En afghansk styrke, lojal til den nylig fordrevne guvernøren for Gardez i det østlige Afghanistan, lot det nylig regne 300 raketter over byen i et forsøk på å gjenvinne makten. Gruppa er betalt av USA for å "jakte på Taliban og Al Qaida".


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.