IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Bok

Krig+nyliberalisme=sant

I DISSE TIDER med krigsløgner som faller fra hverandre og stadig nye bekreftelser på at vi krigsmotstanderne hadde rett, samtidig som Bush har sin "seiersrunde" i Midtøsten, er det godt å sitte med en liten og hendig anti-imperialistisk bok i hånda.

linje

Publisert: 01.06.2003

Det er godt å bli minnet på at vi er en del av en verdensomfattende bevegelse som har begynt å lete etter et alternativ til dagens kapitalisme og imperialisme.

"Anti-Imperialism" er ei bok som er full av eksempler på undertrykkelse, krig og rasisme, men ikke minst den gryende motstanden i verden.

Men boka gir ikke bare eksempler, den gir oss også forklaringer og argumenter. Den er rett og slett en hånbok for antikapitalister og antikrigsaktivister.

Boka inneholder mange kortere artikler om en rekke temaer som olje, media og krig, atomvåpen og våpenhandel, FN, nasjonal frigjøring og Bush-doktrinen. I tillegg er det artikler om noen av regionene som har vært preget av krig og konflikter de siste åra.

Blant bidragsyterne er ledende antikrigsaktivister og forfattere som Tariq Ali, Lindsey German, George Monbiot, Philip Knightley, Chris Harman med flere.

I kapitlet om rasisme tar Hassan Mahamdallie for seg hvordan rasismen har tatt flere former gjennom historien.

Han ser nærmere på hvordan "krigen mot terror" har økt muslimhetsen, og styrket bildet av islam som Vestens nye fiende.

Antikrigsaktivisten George Galloway - parlamentsmedlemmet for Labour som Blair vil kaste ut - forklarer hvorfor han mener at palestinernes kamp er viktig for kampen mot imperialismen. Flere bidragsytere tar opp Kairo-erklæringa, en uttalelse som ble formulert på en antikrigskonferanse i Kairo i desember i fjor. Konferansen samlet globaliseringsmotstandere og antikapitalister i Midtøsten og var en konferanse mot krig i Irak og for solidaritet med palestinerne.

Til slutt i boka har Lindsey German fra Stop the War Coalition et kapittel om antikrigsbevegelsen i Storbritannia. Stop the War Coalition organiserte demonstrasjonen som samlet 2 millioner i London 15. februar.

"Vi har potensialet til å stoppe krigen," skriver hun, "og millioner av mennesker har en tro på det etter 15. februar. Bush og Blair har bestemt staket ut kursen og de vil ikke la en demonstrasjon stoppe seg. Men vi har rystet dem. Og vi har styrken til å fortsette å ryste dem, til de blir tvunget til å trekke seg tilbake, som de gjorde i Vietnam. Dette vil kreve en utvidelse av bevegelsen, og at vi bestemmer oss for å fortsette til vi vinner!"

Denne boka er absolutt nyttig og nødvendig lesning for antikrigsaktivister og de som tenker å bli det!

Randi Færevik

"ANTI-IMPERIALISM. A guide for the movement"
Farah Reza (red.)
Bookmarks 2003

120 kr fra Tidsskriftsenteret, tlf. 22 20 17 89, e-post bokdisk@intsos.no


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.