INTSOS.NO: Denne artikkelen finnes på: http://intsos.no?id=3076


Påskekrim

Mens de fleste av oss hadde påskeferie og koste oss med appelsiner i påskesola, kanskje med nye solbriller, har det i de siste dagene i Mogadishu flyktet nesten 60 000 mennesker på vei mot grensa til Kenya i den stekende solvarmen, ja og faktisk til og med uten solbriller.

Har de behov for det da? Nei du, solbriller må sies er det mest fjerne de kan tenkte seg, da de er bekymret om de i det hele tatt får passere grensen over til Kenya, for der slipper de nemlig ikke alle. Det er kun kvinner og barn som av en eller annen grunn får gå over grensa til Kenya og videre til de allerede overfylte flyktningsleirene der. For mange ender livet opp her, på grensen mellom Somalia og Kenya. Verken hjemme eller borte. 
Disse er på en måte de «heldige» som har greid å flykte fra krigen, med andre ord heldigere enn mange andre som fremdeles er sperret inne i krigssonen Mogadishu. 
En av dem er 13 år gamle Hussein Ali Mohamed, som i følge BBC, sier at han gjorde sine lekser da huset deres ble truffet av en granat og kuttet av beinet hans. Videre sier 
Hussein til nyhetsbyrået AP mens han var innlagt på Madina Hospital i Mogadishu «they had to bury my leg,I will never forgive the people who did it, I will never be able to play with my friends again.» 
Man kan spørre seg hva slags fremtid man kan forvente av en verden som kommer til å bli bebodd av Hussein og millionvis av Husseiner både i Irak. Afghanistan, Palestina og andre steder der urettferdighet skjer til daglig. 
PS! Ekte påskekrim kan man finne ved å google ordene, Somalia, Irak, Afghanistan og Palestina.

Fem påskekrim i 2007:

1. Tre druknet i kloakk på Gazastripen

2. 450 flyktninger overlatt til haiene

3. Nesten 400 drept i Somalia på få dager

4. Mødre og barn måtte flykte fra stridsvogner

5. Drapsanklagede USA-soldater ut av Afghanistan

Hamsa Mohamed