INTSOS.NO: Denne artikkelen finnes på: http://intsos.no?id=1709


"VI ER TRUKKET inn i en krig mot terrorisme", sa den israelske statsministeren Ariel Sharon etter sine egne kraftige angrep på palestinske mål i begynnelsen av desember.

Etter palestinske selvmords-aksjoner, hvor 26 mennesker mista livet, gikk flere ministre i Sharons regjering inn for å styrte den palestinske lederen Yasser Arafat.

Bare få timer etter at Sharon kom tilbake fra sitt USA-besøk, angrep israelske Apache-helikoptre Gaza by.

Arafats hovedkvarter var blant målene som ble ødelagt. USA-bygde angrepshelikoptre skjøt raketter mot et palestinsk sikkerhetskontor. Samtidig hørtes maskingeværskyting over hele byen.

"Det er maskingeværskyting fra helikoptre. Befolkningen er terrorisert og her finnes ingen bomberom. Jeg hører små barn som skriker og er livredde," sa Nora Engdal i Norsk Folkehjelp på direkte telefon fra Gaza til NRK Dagsnytt rett etter angrepene.

Det var også kraftige israelske angrep mot palestinske mål i Jerusalem, Betlehem og Jenin.

"Vi skal vinne kampen som er påtvunget oss", sa Sharon i en TV-tale.

Israels statsminister Ariel Sharon er sjøl en av verdens største krigsforbrytere. Han var med på å slakte over 2000 palestinske flyktninger i Beirut i 1982. En krigsforbrytelse som USA har ignorert i 19 år.

Og takket være amerikanske våpen kan Israel fortsette sin brutale okkupasjon av Palestina år etter år.

Sharon har i skyggen av krigen i Afghanistan trappa opp overgrepene mot palestinere. Folk som nylig har vært på rundreise i Midtøsten sier at forholdene for palestinere i Israel har blitt mye verre etter 11. september.

Noen få dager før selvmordsaksjonen mot Israel, ble fem palestinske gutter fra den samme familien sprengt i småbiter. En palestinsk leder og to hjelpearbeidere ble drept i et israelsk helikopterangrep. En palestinsk taxisjåfør ble drept. En 13-åring og en 15-åring ble skutt. Et palestinsk politikontor og sikkerhetspost ble sprengt i filler på Gaza.

Disse og mange flere er ofre for en krig som er dirigert av Vestens og USAs hovedallierte i Midtøsten - den israelske staten.

"Vi skal knuse terroren slik Bush gjør," sa Sharon på en pressekonferanse.

"Arafats strategi er å drepe israelske undommer," sa massemorderen Sharon.

I løpet av de fjorten siste månedene - etter at Sharon som opposisjonspolitiker provoserte fram den siste intifadaen - har 780 palestinere blitt drept. De fleste av dem var ungdommer.

Nå trapper Israel opp i krigen igjen. Resultatet kan bli en større katastrofe enn på lenge.