INTSOS.NO: Denne artikkelen finnes på: http://intsos.no?id=1706


TITUSENER ventes å demonstrere i Brüssel i Belgia under EU-toppmøtet. Torsdag 13. desember arrangerer europeisk LO en demonstrasjon mot oppsigelser og velferdskutt. Dagen etter arrangerer mer enn 150 organisasjoner, blant annet Attac, en marsj for fr

Utallige grupper vil gi uttrykk for at den nåværende politikken til EU ikke er sosial men tvert imot profittorientert.

Protestene i Brüssel ligger også an til å bli det største antikrigsfokuset i Europa i desember.

Arbeidere fra det belgiske flyselskapet Sabena vil også delta i marsjen. Mer en 12 000 Sabena-arbeidere har mistet jobben etter at selskapet gikk konk i oktober. Sabena-arbeideren Michel Ronge sa: "Kona mi og jeg har begge mista våre jobber og våre drømmer. Jeg har fem barn. Hvordan skal jeg forklare dem at julenissen ikke kommer til et hjem uten penger?" Det franske fagforbundet CGT har målsetning om å sende 10 000 av sine medlemmer til Brüssel.

Fredagens demonstrasjon var i utgangspunktet retta mot globalisering på storselskapenes premisser. Men den har nå et fokus like mye mot krigen i Afghanistan.

Også på lørdagen vil det bli en demonstrasjon og en gatefest.

Organisatorene av demonstrasjonene sier i et opprop: "Vi vil ha et virkelig demokratisk Europa bygd på solidaritet, der de sosiale behovene er sikret for alle, uten diskriminering. Et Europa for de forskjellige mennesker i solidaritet med den verdensomspennende motstanden mot makta til konsernene, spekulantene og politikerne som stiller seg mot våre interesser.

Siden Seattle har det funnet sted protester over hele verden, mot drivkreftene bak alle problemene som verdens befolkning står overfor." "Vi skal samles i motstand mot deres angrep, og vise at vi ikke bare har fått nok, men også mener alvor!"