INTSOS.NO: Denne artikkelen finnes på: http://intsos.no?id=1206


Okkupantene ut!

BUSH har erklært seier i Irak. Men det er ingen "fred" USA og Storbritannia har skapt. De har skapt massiv ødeleggelse, og nå vil de la storselskapene plyndre Irak. De vil styre Irak som en koloni.

"Koalisjonen alene skal ha absolutt autoritet i Irak," sa David McKiernan, kommandør for bakkestyrkene i Irak. Det er rene ord for pengene.

Den amerikanske militærmaskinen mener alvor. Siden Bagdad falt har okkupantene drept flere titalls irakere som har protestert mot USA.

"Profetien om at 'Irak vil bli Palestina' som noen irakere laget bare timer etter amerikanernes inntog i Bagdad, er ikke så fjern som den først kunne synes ... ingrediensene i en intifada begynner å komme til syne," rapporterte den britiske avisa Guardian.

Likevel vil USA og verdenslederne ha oss til å tro at deres "veikart" vil skape fred i Midtøsten. "Veikartet" for fredsprosessen i Midtøsten legaliserer staten Israels okkupasjon av det meste av de palestinske områdene. Palestinerne får ikke mer enn de har idag, og det får de bare om de gjør knefall for USA og Israel.

USA og deres vaktbikkje Israel er en del av problemet i Midtøsten. Bare ved at okkupantene trekker seg ut kan det skapes virkelig fred i Palestina og i Irak.