INTSOS.NO: Denne artikkelen finnes på: http://intsos.no?id=1202


Kjemisk Ari

Da Kjemisk Ali, som tidligere var Vestens Ali, ble tatt av dage var det alene grunn god nok til å gå til krig, skulle man trodd mediabildet. Et bilde som ble frisket opp av "Komisk Ali". Den irakiske informasjonsministeren som var en smule økonomisk med sannheten omkring krigens gang har blitt en kultfigur. Hvilket er rart da bare han gjorde det samme som alle andre ministre og presidenter i krigførende land – bare mer.

**********

Alle Aliene måtte vike plass i de norske mediene da Norges Ari inntok scenen. Hver dag er det tusenvis av menn som blir fedre men bare de færreste av dem kommer rett fra fødestua utstyrt med en ferdiggskrevet replikk. Mange fedre sier at de har fått verdens vakreste gutt/jente/cockerspaniel. Ari derimot fortalte oss at han følte seg som en ur-mann og kunne tenke seg å skyte en stein og knuse en bjørn. Ari slipper da også kravet om pappa-perm på grunn av hans enorme skriveproduksjon. Det kan føre til oppsigelser i papirindustrien og forlagsbransjen dersom tempoen slakkes nå.

**********

Fritak for pappaperm for særsviktige samfunnsoppgaver kan være et tillegg i den nye familiemeldingen. Det sentrale budskapet i meldingen er at barn har det best når kvinner holder seg i 1950-årene. (Det presiseres i en fotnote at helst bør ingen holde seg selv i det hele tatt.)

**********

Barnas beste er alltid i fokus hos norske politikere – med noen unntak. Innimellom Ali og Ari var det et par glipp i media der familiemeldinga fikk følge av Frp-landsmøtet. Et møte som kalte Siv Jensen for sosialist og vedtok at SFO – satsene må gjerne være 3 000 kroner i måneden. Hvilket betyr at den jevnlige Frp-velger må røyke 140 svenske Prins om dagen for å tjene inn tapet.

**********

Stor-røyker-landet Irak skal snart ha valg, skal vi tro etterkrigstidas optimistiske rapporter, som er skrevet av selvstendige journalister og ikke informasjonsministre. De irakiske barnas velvære vil nok være et sentralt tema i valgkampen siden alle nye demokratier prøver å etterligne det norske. Selvfølgeligheter som at barn har det best når de: ikke er døde, har vann, har minst en arm, osv, vil de fleste partiene være enige om, men hvem kan være en virkelig barnas president i dette ørkenlandet der over halvparten av befolkning er under 18 år?

Hvem bedre enn Ari Behn? Han har erfaring fra krigsområder. Hans banebrytende intervju med afghanske fjellkrigere da han lokket fram at de hadde lest "Trist som faen" var uforglemmelig. Han har en foreløpig litt udefinert rolle i kongehuset, som Terje Rød-Larsen hadde før han ble informasjonsminister i Israel. Ari er virkelig in-touch med småbarnsfamilier. Han har ettertraktelig bevisst at han er komisk og det ville forundre meg meget om han ikke også var kjemisk. Komiske Kjemiske Ari til Irak, så ble det kanskje litt mer tid til sport og kjendisnytt på tv.