IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Venstresida og arbeidsinnvandring

Venstresidas forhold til arbeidsinnvandring og migrasjon generelt er en prøvestein for den arbeidersolidariteten og internasjonalismen som ligger i kjernen av konsekvent antikapitalisme og sosialisme. Flere utspill fra folk på venstresida i Norge den siste tida står i motsetning til disse kjerneprinsippene i arbeiderbevegelsen siden Karl Marx og Friedrich Engels gjorde «Arbeidere i alle land foren dere» til et av sosialismens mest kjente slagord. Les mer  

Linje Linje

Faglig kamp  

Privatisering = Mer penger til de rike

Randi Færevik gir argumenter mot privatiseringen av barnehager i Oslo, og viser hvor penga går. Fra årets 1 mai nummer av Internasjonal Sosialisme
pilLes mer

Faglig kamp  

Generalstreik i Sør-Europa 14. november - og om kampen videre

Vedtaket om en dags generalstreik som ledd i en europeisk aksjonsdag mot kutt og innstramminger fra fagforeninger i Hellas, Italia, Portugal, Spania, sørlige Kypros og Malta, er enestående!
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  

Vikarbyrådirektivet og kampen mot løsarbeidersamfunnet

Kampen mot løsarbeid og dumping av lønnsarbeid vil stå i sentrum for fagbevegelsen i lang tid framover. Fagbevegelsen i Norge må utnytte sin unike og sterke posisjon i en tid med boom og lav arbeidsløshet. Kampen om faste ansettelser, like lønns- og arbeidsvilkår for innleide og kravet om at vikarbyråansatte skal få lønn mellom oppdrag, står nå.
pilLes mer

Faglig kamp  

- Jeg trodde ikke Norge var sånn

Sameer kom til Norge for 2 ½ år siden. Han kommer fra Jenin på Vestbredden i Palestina. Der har han fremdeles kona si og fire barn. Han er utdannet landbruksingeniør og er medlem i Norsk Transportarbeiderforbund.
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  

Fagorganisering i lovløse frihandelssoner

En streik i Maquila-industrien er det eneste som virkelig kunne ha satt arbeiderrettigheter på dagsorden i El Salvador. Uten støtte fra regjeringen og solidaritet fra de store forbundene, har fagforeningsaktivister i denne sektoren en tung kamp foran seg.
pilLes mer

Faglig kamp  

Vikarbyrådirektivet- fra vondt til verre?

Bemanningsbyrået Adeccos lemfeldige omgang med Arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser ble omtalt som en skandale. Arbeidere, og det vi kaller det norske velferdsstaten, står ovenfor en større skandale om vikarbyrådirektivet blir implementert i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  

Vestas forandret klimaet

Det danske selskapet Vestas er verdens største vindmølleprodusent. I sommer bestemte selskapet seg for å legge ned fabrikken på tross av økende omsetning og fortjeneste, og flytte produksjonen til USA. 600 ansatte sto derfor i fare for å miste jobben. Men arbeiderne ville ikke gi seg, og 19 av dem bestemte seg for å okkupere fabrikken.
pilLes mer

Faglig kamp  Web

vestas.jpgFabrikkokkupasjon mot nedleggelse i Storbritannia

Arbeidere på vindturbin-fabrikken til Vestas i Sør-England har okkupert arbeidsplassen sin. Årsaken er at Vestas vil legge ned fabrikken på Isle of Wight.
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  Web

Fabrikkokkupasjon i Chicago

WORKERS OCCUPYING the Republic Windows & Doors factory slated for closure are vowing to remain in the Chicago plant until they win the $1.5 million in severance and vacation pay owed them by management.
pilLes mer

Faglig kamp  Web

Union refuses to unload arms ship

Opposition to a shipment of arms being offloaded in Durban and transported to Zimbabwe increased today when South Africa’s largest transport workers union announced that its members would not unload the ship.
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  IS 1-2008

verdi.jpgKlassekamp i Europa

I løpet av 2008 kan nær halvparten av EUs 500 millioner innbyggere bli rammet av streik. Det er særlig i offentlig sektor raseriet og kampviljen blant arbeidere og fagorganiserte er stigende, og da med krav om til dels kraftig lønnsøkning og slutt på privatisering. Slik var fjoråret bare forløpet til hva som er i vente.
pilLes mer

Faglig kamp  IS 51

LO uten lønnskrav

Mens NHO har kjørt offensivt ut i tariffoppgjøret med null i lønnstillegg, mer fleksibel arbeidstid dvs. kutt i overtidstillegg. Svarer LO ledelsen med å kreve "LO´s medlemmer skal sikres den samme vekst i kjøpekraft som andre ansatte i NHO bedrifter", ellers er LO´s "hovedkrav" lavere pensjonsalder.
pilLes mer

Linje Linje

Faglig kamp  IS 50

EF-kampen og arbeiderbevegelsen

Spørsmålet om EF-medlemskap fortsetter å dominere norsk politikk. Nei til EF har nå rundt 70 000 medlemmer. Det har likevel vært lite aktivitet fra Nei-sida. Knut Øygard og Tim Robinson fra IS snakket med NtEFs nestleder Roy Pedersen. Roy er også leder for Oslo Stein, Jord og Sementarbeideres forening, styremedlem i Oslo Samorg og medlem av SV.
pilLes mer

Faglig kamp  IS 39

Bedriftssolidaritet har aldri redda en eneste arbeidsplass!

Nå vil SAS spare 3 milliarder svenske kroner og kvitte seg med 3500 stillinger innen 1993. For da skal selskapet greie å gå med 2 mrd. i overskudd. Fagforeningene i Norge ser lønnsomheten i SAS som sitt hovedproblem. Danske SAS-ansatte har avvist nedskjæringer og oppsigelser.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Internasjonale sosialister er aktive i Rødt

... [mer]

05.01.2022

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.