IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

systemerror.jpgInternasjonale sosialister om krisen i verdensøkonomien

"De voldsomme lidelsene og den ustabiliteten som den nåværende krisen vil skape, er resultatet av kapitalens logikk. Vi må erstatte denne med en sosial logikk av annen type, en sosialistisk logikk, basert på demokratisk og kollektiv kontroll over økonomien og på genuin planlegging, der arbeidere og forbrukere selv styrer produksjonen slik at den kan tilfredsstille deres egne behov," heter det i en uttalelse sendt ut av den internasjonale IS-tendensens koordinerende utvalg den 13. oktober 2008. Les mer  Web

Linje Linje

Økonomi  Web

081012_marx2_240px.jpgKapitalisme = krise, krig og kaos

Det har vært noen ganske fantastiske reaksjoner på det økonomiske kaoset som rammet verdensmarkedet tidligere denne uka.
pilLes mer

Økonomi  IS 2-2008

cole.jpgØkonomisk krise: et nytt 1929 eller et nytt Japan?

Costas Lapavitsas forklarer i dette intervjuet likhetene mellom den pågående finanskrisen og tidligere kapitalistiske kriser.
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  IS 1-2008

krise.jpgEn økonomisk krise er i emning

Den nåværende krisa kan godt vise seg å bli den mest ødeleggende siden den store depresjonen på 1930-tallet, skriver den marxistiske økonomen Robert Brenner. Den manifesterer dype, uløste problemer i den virkelige økonomien som i tiår har vært bokstavelig talt dekket over av gjeld, såvel som en kortere periode med finansiell uro av en dybde vi ikke har sett siden 2. verdenskrig. Artikkelen er oversatt fra avisa Green Left Weekly.
pilLes mer

Økonomi  Web

Kapitalismens krise - en sosialistisk løsning


pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  Web

080127_crisis_economia240px.jpgDevastating crisis unfolds

The current crisis could well turn out to be the most devastating since the Great Depression, skriver Robert Brenner. Mer her. ...
pilLes mer

Økonomi  Web

Understanding the financial crisis

The ongoing woes of Northern Rock continue to the extent that even the latter-day Thatcherite Lib Dem Treasury spokesperson, Vince Cable, is calling for it to be nationalised. It is clear that somethi ...
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  Gnisten 2008-01

Finansnæringens skrekkvelde

Terra-saken har skapt mye hodebry og frustrasjon og vil fremdeles være gjenstand for diskusjon. Ikke før tidligst i 2009 vil den få et slags endelikt gjennom bostyrets konklusjoner om det økonomiske oppgjøret.
pilLes mer

Økonomi  Hefter

Chris Harman: Galehusets økonomi

Kapitalismen og markedet i dag. Les det her. ...
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  Gnisten 2004-03

Forskjells-Norge fortsetter

USOSIALT. Du vet at budsjettet er pill råttent når selv Frps Siv Jensen og Dine Penger-redaktør Carsten O. Five kaller statsbudsjettet usosialt.
pilLes mer

Økonomi  Gnisten 2004-03

Budsjettkatastrofe i Oslo

Regjeringens forslag til statsbudsjett er en gavepakke til de rikeste i samfunnet, som de fattigste skal betale for. På samme måte som staten skyver ansvar nedover på kommunene, skyver Oslo kommune ansvar ned på bydelene, uten at det følger med midler.
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  Gnisten 2004-03

Farvel forebygging?

Den 27. september kunne NRK melde at politietaten vil få 500 millioner ekstra kroner over statsbudsjettet neste år. Politiets Fellesforbund (PF) har (overraskende nok?) sagt at de trenger det for å ku ...
pilLes mer

Økonomi  Gnisten 2004-03

Deltakende budsjettering i Oslo

Aksjon Deltakende Budsjettering krever at bystyret utreder et prøveprosjekt om deltakende budsjettering i Oslo. Nå leverer aksjonen inn kravet til bystyret, i form av en underskriftskampanje.
pilLes mer

Linje Linje

Økonomi  IS 46

Bank-krisa i 1991

Bankene har vært for profitthungrige, lederne har vært for opptatt av sine egne lønninger og fallskjermer, overdådige palasser og håpløse investeringsprosjekter. Det har vært noe grunnleggende galt med hele bank-kulturen. Alle ser ut til å være enige om det i dag. Med andre ord, det er ikke systemet det er noe galt med, men de håpløst udugelige lederne.
pilLes mer

Økonomi  IS 37

Privat eller statlig - spiller det noen rolle?

Privatisering har blitt det viktigste stikkordet i borgerskapets offensiv mot arbeidere. Spesielt mot dem som jobber i offentlig sektor. I kampen mot privatisering er det viktig å ha klart for seg hva vi vil forsvare. I denne artikkelen tar vi opp forholdet mellom privat og statlig eiendom, og hvorfor eierformen i seg sjøl ikke er det avgjørende, men hvordan det gjør det mulig for den politiske ledelsen å fraskrive seg anvaret for angrepene mot de ansatte.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Internasjonale sosialister er aktive i Rødt

... [mer]

05.01.2022

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.