IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Internasjonale sosialister er aktive i Rødt

Internasjonale sosialister har ingen fungerende organisasjon pdd, bare et nettverk. De fleste av oss er aktive i Rødt og i andre bevegelser. Vi er internasjonalister og revolusjonære som alltid. Vi op ... Les mer  

Linje Linje

 

Åpne grenser og internasjonalisme

Å være sosialist er å være internasjonalist. Det betyr å jobbe for en verden styrt nedenfra, der menneskers behov er i sentrum og ikke de rikes konkurrerende jag etter profitt. Økonomien er global, de ...
pilLes mer

 

Sosialisme Nedenfra 2013

Lørdag 25. mai arrangerer vi Sosialisme Nedenfra i Oslo sentrum. Den syriske sosialisten Ghayath Naisse er en av gjestene på seminaret. Velkommen!
pilLes mer

Linje Linje

 Web

solidaritet.jpgLenker

Aktuelt

Rødt | Rød Ungdom | Fredsinitiativet | pilLes mer

 

Kontakt oss

på internasjonalesosialister@hotmail.com.
pilLes mer

Linje Linje

 

Chiles andre jordskjelv

Først rystet et kraftig jorskjelv landet, så ble en mangemilliardær fra høyresida innsatt som president. Chile er på ny blitt et frontavsnitt i katastrofekapitalismen.
pilLes mer

 Annet

AVATAR er mye mer enn fantastiske spesialeffekter.

3D-filmen og de utrolige effektene er blitt hyllet av mange som starten på en ny æra. Men filmen er også et slag mot kapitalistisk grådighet og imperialistisk krigføring. James Cameron er mannen bak storslåtte filmer som Terminator, Aliens og Titanic. Sistnevnte er verdens mest innbringende film, og denne nye filmen hadde på noen uker allerede rukket å bli å den nest mest innbringende.
pilLes mer

Linje Linje

 

Obamas ”krig mot terror” fortsetter

President Obama har trappet opp krigen i Afghanistan. At han fikk Nobels fredspris er absurd og viser Norges behov for å legitimere sin deltakelse i ”krigen mot terror” og sin fortsatte USA-lojalitet. I jule- og nyttårshelga kom Jemen i medias søkelys.
pilLes mer

 

Imperialisme og kapitalisme forsterker katastrofen på Haiti

Mange flere vil dø på grunn av mangel på reint vann, mat, medisiner og smittsomme sjukdommer. Folk over hele verden føler med Haitis innbyggere og ønsker å hjelpe. Men hjelpen kom seint i gang. Et jor ...
pilLes mer

Linje Linje

 Annet

Etter valget – hva nå?

Den rødgrønne regjeringen ble gjenvalgt. Det er bra. Alternativet var en mørkeblå, markedsliberal Høyre/Frp-regjering. Men den rødgrønne seieren har en sterk bismak: et svært styrket Ap og et sterkt svekket SV. Tiden er inne for handling. Rødt og venstresida må sette folk i bevegelse.
pilLes mer

 Annet

Blitz-historie

Etter snart 28 år med Blitz og mer enn 30 år etter det første Natt til 1. mai-opprøret, skriver Stein Lillevolden om Blitz og ungdomsopprørets politiske historie. Om inspirasjonen fra Brixton, Berlin og Amsterdam, om UngMob og Skippergata. Blitz vil alltid velge side selv om Klassekampen-journalister skulle mene de er oppkjøpt.
pilLes mer

Linje Linje

 Web

peymanpiran.jpgFrihet for Peyman Piran!

Den iranske sosialisten og studentaktivisten Peyman Piran har flyktet fra Iran etter å ha vært fengslet og torturert flere ganger i hjemlandet. Han ble løslatt fra fengselet i Iran etter en internasjonal kampanje. Nå sitter han i asylmottak i Namsos. Peyman risikerer dødsstraff dersom han blir sendt tilbake til Iran. Nedenstående brev er sendt fra to venner av Peyman til SV og Rødt.
pilLes mer

 Web

Demonstrasjon og lysmarkering mot massakrene i Gaza lør. 17. januar

Det er viktig at motstanden mot den israelske aggresjonen i midtøsten fortsetter. Vi mobiliserer derfor til videre lørdagsdemonstrasjoner. Vi ønsker at flest mulig folk og organisasjoner tilslutter seg. Stopp massakrene i Gaza! Stopp okkupasjonen, fritt Palestina! Boikott Israel!Israels brutalitet har ingen grenser! I dag (torsdag) har Israel drept over 70 palestinere, bomba sykehus, mat- og medisinlagre og FNs hovedkvarter på Gaza. Til nå ligger over 1000 palestinere døde i Gazas gater. Tusener er lemlestet for livet. Flere tusen er skadet. Det er nå viktig å holde presset oppe! Vi fortsetter å vise vår motstand mot de israelske massakrene i Gaza. Demonstrasjonen går samlet til lysmarkering på Youngstorget. Tilsluttede organisasjoner så langt: Blitz, Internasjonale sosialister, Libanesisk forening. Oppmøte kl. 13.00
pilLes mer

Linje Linje

 Web

The Myth of the Tragedy of the Commons

Will shared resources always be misused and overused? Is community ownership of land, forests and fisheries a guaranteed road to ecological disaster? Is privatization the only way to protect the environment and end Third World poverty? Most economists and development planners will answer “yes” — and for proof they will point to the most influential article ever written on those important questions.
pilLes mer

 Web

En løfterik konferanse

Store deler av den radikale venstresiden i Europa var nylig samlet til konferanse i Paris. Temaet var "Mai 68 - mai 2008", og det var første gang siden nettopp 1968 at så mange organisasjoner fra ytre venstre var samlet, skriver Francois Sabado.
pilLes mer

Linje Linje

 Web

Hvordan oppsto 1. mai?

Så lenge arbeidernes kamp mot borgerskapet og den herskende klasse varer ved, så lenge ikke alle våre krav er innfridd, så vill 1. mai være et årlig uttrykk for disse kravene, skriver Rosa Luxemburg i denne artikkelen fra 1894.
pilLes mer

 IS 2-2008

bhatti.jpg”Krig mot terror” i rettssalen

USAs ”krig mot terror” føres også på det juridiske plan. Etter 11. september har de fleste vestlige land innført strengere lovgivning, gitt politiet videre fullmakter og økt politiets fokus på muslimer. Vil Arfan Bhatti bli det første norske offeret for den juridiske ”krigen mot terror”?
pilLes mer

Linje Linje

 Web

Opprør i Egypt

Blogger Ahmad Abdel Fattah called from Mahalla: “This govt wants to kill us and kill everyone here. The demonstrations are strong. Clashes are happening again with the police. I can hardly breath from the teargass."
pilLes mer

 Web

Call For Class Solidarity From Egyptian El Mahalla Workers

6th April will be a very significant day for the laborers in both southern and northern coasts of the Mediteranean sea. That day, the labourers in Turkey will take another important step in their stru ...
pilLes mer

Linje Linje

 IS 1-2008

the_mother_of_all_wars_by_latuff.jpgSlåss mot de imperialistiske krigene!

Den siste tiden har vært preget av krig. I Afghanistan og Irak sprer Norge og "våre" allierte død, ødeleggelse og kaos, mens i Palestina er det Vestens forlengede arm i Midtøsten, Israel, som utfører grusomhetene. Dette er ikke kriger for demokrati eller menneskerettigheter. Som alle kriger handler også disse om makt og kontroll. USA, med resten av Vesten motvillig på slep, kriger for kontroll med oljeressurser og strategisk viktige områder, men først og fremst for å demonstrere hvem som styrer verden.
pilLes mer

 IS 1-2008

wessel.jpgEn svært grundig, engasjerende og viktig bok

Som finnmarking har jeg mange ganger hørt navnet Ellisif Wessel, uten helt å vite noe annet enn at hun vist nok var en meget spesiell og sterk dame som på en eller annen måte var knyttet til fagforeningen Nordens klippe i Kirkenes.
pilLes mer

Linje Linje

 Web

Historisk valgseier for venstresiden

Presidentvalget på Kypros sist søndag endte med seier til kommunistpartiets (AKELs) leder, Dimitris Christofias, som med 53 % av stemmene henviste den konservative kandidaten Yiannis Kasoulides (46 %) til andreplassen. Som det største av de gresk-kypriotiske partiene har AKEL en oppslutning på ca. 30 %, men dette var første gang i partiets 82-årige historie at man stilte med en egen kandidat til presidentvalget. Kommunistene har tidligere foretrukket å inngå i et strategisk samarbeid med et mer sentrumsorientert parti og selv spilt en mer tilbaketrukket rolle. Det var ingen overraskelse at søndagens valgresultat førte til jubelscener i Nicosias gater, der AKELs tilhengere – og blant dem også mange tyrkisk-kyprioter fra den nordlige delen av øya – veivet med røde flagg, tutet med signalhorn og feiret med fyrverkeri.
pilLes mer

 Web

”I høyden vi ei frelse venter”

Internasjonalens ord appellerer til enhver sosialist som tror at samfunnet bare kan forandres grunnleggende nedenfra. Det er et budskap som av påtrengende betydning for dagens arbeiderklasse i Venezuela og Bolivia.
pilLes mer

Linje Linje

 Web

mai68.jpgThe power of the masses

This year marks the 40th anniversary of 1968. Ian Birchall looks at the lasting legacy of a year in which the oppressed and exploited fought back and proved they can win.
pilLes mer

 Web

Suharto - endelig

One of the hallmarks of Suharto’s (1921-2008) rule from beginning to end was the extreme brutality with which he served as a key ally of Western imperialism, skriver Alexis Wearmount i Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2008-01

Selvmordsepidemi blant krigsveteraner

17 amerikanske krigsveteraner begår selvmord hver eneste dag, viser ny og rystende statistikk. Risikoen for selvmord er dobbelt så høy blant tidligere soldater som i befolkningen for øvrig, viser e ...
pilLes mer

 Gnisten 2008-01

Kampen om LO, en LO-leder blir knust

To bøker kom ut før jul om kampen mot LO-leder Gerd-Liv Valla: “Prosessen” og “Vallas fall”. Begge omhandler den dramatiske kampen mot LO-lederen for ett år siden. De har riktignok forskjellig innfall ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2008-01

Mordet på Benazir Bhutto fører til mer destabilisering

Benazir Bhutto, tidligere statsminister i Pakistan, ble myrdet i et brutalt selvmordsangrep som også drepte minst 20 av hennes støttespillere. Hennes død vil føre til mer destabilisering i et land som allerede blir revet i stykker av krefter utløst av George Bush’ ”krig mot terror”, i følge denne artikkelen fra Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2008-01

Et nyliberalistisk prosjekt

Mange mener at stortingsforliket om en ny pensjonsreform er et pensjonsran . Det er ikke alle forunt å forvente en god og trygg alderdom. Kort fortalt vil de med middels og lav inntekt tape mest p ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2008-01

Kjeltringstaten Norge

Justismordene på Fritz Moen er en skamplett for politi og rettsvesen. Dette er en bok der hele justis-Norge får passet sitt påskrevet.
pilLes mer

 Gnisten 2008-01

p815.jpgDe viktigste kampene i 2008

AFP. Kutt i pensjonsordningene står høyt på regjeringens agenda. Vedtaket om Avtalefestet pensjon (AFP) på Fellesforbundets landsmøte i 2007 var derfor svært gledelig og en viktig sei ...
pilLes mer

Linje Linje

 Hefter

paris16.jpgRosa Luxemburg: Reform eller revolusjon

Et av Luxemburgs viktigste arbeider. Les det her. ...
pilLes mer

 Hefter

Tony Cliff: Hva er reformisme?

Er byråkrater og ledere i masseorganisasjoner "kjøpt og betalt", eller er det andre mekanismer som gjør at sosialdemokratiske ledere og fagbyråkrater holder igjen radikale bevegelser? Les denne viktig ...
pilLes mer

Linje Linje

 Hefter

Duncan Hallas: Frem mot et revolusjonært sosialistisk parti

Opprinnelig skrevet i 1972. Hallas var et ledende medlem av IS og senere SWP i Storbritannia. Les heftet her. ...
pilLes mer

 Hefter

Rosa Luxemburg: Massestreik, parti og fagforeninger

Endelig på norsk! Les heftet her. ...
pilLes mer

Linje Linje

 Hefter

Duncan Hallas: Trotskijs marxisme

Heftet (på dansk) er en grei innføring i Trotskis idéer. Du finner det her. ...
pilLes mer

 Web

New China learns old lessons

Press fra eksterne markeder setter i gang de samme prosesser i Kinas store kapitalistiske selskaper som de Bukharin og Lenin beskrev i Vesten for 100 år siden.
pilLes mer

Linje Linje

 Web

Noe som ikke stemmer i Afghanistan

Hvordan kan Taleban være til stede i 54 pct. af Afghanistan, være tæt på at nå Kabul og vinde større og større legitimitet i befolkningen – hvis de samtidig har mistet flere tusinde af højst 10.000 partisaner?
pilLes mer

 Web

Benazir Bhutto: Daughter of the West

Tariq Ali skriver om Bhutto, Pakistan og imperialismen.
pilLes mer

Linje Linje

 Hefter

Alex Callinicos: Rådsmakt - arbeiderråd i en sosialistisk strategi

Les heftet her. ...
pilLes mer

 Hefter

V. I. Lenin: Lenins testamente

For første gang på norsk, dokumentet som Stalin lenge klarte å holde hemmelig. Testamentet viser at Lenins siste kamp var mot - Stalin. Les det pilLes mer

Linje Linje

 Web

Stopp politivolden!


Riksadvokaten har henlagt Obiora-saken. Dette betyr at det ikke vil bli tatt ut noen tiltale mot politimennene som gjennomførte pågripelsen som førte til Eugene Eijke Obioras død 7. september 2006.
Det blir demonstrasjoner mot henleggelsen i Oslo, Bergen, Kristiansand og Fredrikstad lørdag 5. januar, og i Trondheim lørdag 12. januar.
pilLes mer

 Web

Hva skjer i Pakistan?

Riaz Ahmed fra International Socialists i Pakistan skriver i Socialist Worker (UK) om de siste hendelsene i landet. Les mer her. ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Ingen månelanding fra Stoltenberg

Den 24. september deltok statsminister Jens Stoltenberg i FNs klimatoppmøte. Dette skjedde i forbindelse med FNs 62. generalforsamling.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Budsjettet 2008

I 2005 satte den rødgrønne regjeringen seg sammen, og laget de Soria Moria- erklæringen, som fremstod som en ambisiøs og positiv visjon for de kommende fire årene. Nå etter to år kan vi begynne å se resultatet av politikken.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Samarbeidssyken

En smittsom sykdom har bredt seg på venstresiden i kjølvannet av lokalvalgene i september. ”Praktiske” politiske løsninger i form av teknisk og taktisk samarbeid med Frp og andre høyrepartier for å øke sin egen representasjon i formannskap og utvalg, er veien både Rødt og SV dessverre har valgt i en del kommuner. Dette er en taktikk som bare kan bidra til å styrke høyresiden og legitimere Frp.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Formingen av Venezuelas framtid

Mens debatter om Hugo Chavez sine grunnlovstillegg raser i Venezuela, ser Mike Gonzalez på hvorvidt de vil gjøre demokratiet dypere eller sentralisere makta. Artikkelen er oversatt fra Socialist Review, oktober 2007.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Utilslørt rasisme

Den 18. oktober i år fikk Norge sin første svarte minister Manuela Ramin-Osmundsen. Ikke før var nyheten kjent så erklærte Frps Siv Jensen mistillit til henne og stilte spørsmåltegn ved hennes lojalitet til Norge.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Engelske postarbeidere streiker mot nyliberalismen

Den 4. oktober gjenopptok tusener av britiske postarbeidere sine aksjoner mot det engelske postvesenet, Royal Mail. Dette var den første av to planlagte 48 timers streiker ble gjennomført, rapporterer den britiske avisa Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Burmas folk kan velte regimet

Opprøret i Burma ser ut til å være over for denne gang. Munkene og de andre demonstrantene har ført en modig kamp. Det er nettopp kampen nedenfra, ikke tvetydige fordømmelser fra verdens stormakter, som kan styrte generalene.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

K’Naan

Rapperen K’Naan snakket i juli/august-nummeret av Socialist Review med Colin Smith om å vokse opp i Somalia og om å bruke beats mot USAs utenrikspolitikk.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Et uendelig prosjektjag?

I sommer feide en ny ”omskjæringsbølge” over landet. Denne gangen var det en NRK-reportasje om kjønnslemlestelse av jenter i Somaliland som utløste debatten. Det ble her ”avslørt” at 185 norsk-somaliske jenter har blitt omskjært i løpet av de tre siste årene Bilder av skrikende jenter som blir ofre for denne grusomme skikken rystet oss alle, og som følge av det bestemte regjeringen å innføre hastetiltak som skulle avdekke og avverge kjønnslemlestelse.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

"Negerdebatten"- igjen?

"Og vi sier ikke neger til en neger, det er jo språklig unaturlig", sa Tromsøs politimester Truls Fyhn. Ille nok at Nordens Paris har en hestkuk (det er ok å si hestkuk der oppe, er det ikke?) til politmester. I tillegg er han feig!
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Rederiarrogansen går sin gang!

Etter mykje mediaomtale i haust om rederiskatten, må ein berre konstatera at arrogansen blandt rederia går sin gong.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Kjent, men viktig stoff om kvinnefrigjøring

Lindsay Germans nye bok har et ambisiøst mål. Boka skal på den ene siden avsløre myten blant annet Märtha Lousie har gjort seg til talskvinne for, at kvinner og menn nå er likestilte, og følgelig at kamp for kvinnefrigjøring er et tilbakelagt stadium. Den andre målsettingen er å avvise den feminismen som legger skylda for kvinners underlegne stilling på menn.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Ikke overbevisende nok

Jeg har tidligere lest en del av Roy Jacobsen og har sansen for flere av hans bøker. Likevel ble jeg skuffet da jeg begynte å lese denne boka. Jeg fikk tidlig følelsen av at dette var Roy Jacobsens moralske prosjekt i bokform.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Bygg Rødt!

På vårt landsstyremøte 22. september vedtok Internasjonale Sosialister å gå inn i partiet Rødt. IS har lenge ment at det trengs et nytt parti til venstre for SV. Det trengs et bredt parti som kan målbære de viktigste politiske sakene i vår tid på en prinsippfast måte. Det trengs et parti som konsekvent er mot Vestens imperialistiske kriger. Som krever alle norske soldater ut av hele Afghanistan og som ikke vil trene Irakiske quisling-soldater i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Kampen mot AFP

Fellesforbundets landsmøte ga med sin enstemmige uttalelse om en framtidig AFP-ordning et klart signal til regjering og arbeidsgivere: Den framtidige AFP må bli minst like god som dagens ordning.
pilLes mer

 

Hva nå for venstresida?

Etter valget står arbeiderpartiledelsen foran to veivalg – Trondheimsmodellen eller et tettere samarbeid med sentrumspartiene. Heldigvis er det ikke bare arbeiderpartiledelsen som avgjør klassekampforholdene i Norge.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Hvordan stoppe Frp i kommunevalget

Aller først: hvordan vi ikke bekjemper Frp! 1. Gjør ikke som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann (ja, faktisk er han det), Arild Stokkan-Grande, og statssekretær Libe R ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

06anitahillestadimg_0710.jpgIkke send dem tilbake til krigen!

Tvangsutsendelsene av de afghanske asylsøkerne har startet, og med det viser den norske staten sitt stygge, rasistiske ansikt.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Norges bidrag til opprustning

I mai avslørte Bergens Tidende gjennom flere oppsiktsvekkende og kritiske artikler hvordan norske myndigheter har bidratt aktivt til å utvikle USAs rakettskjold. Siden år 2000 har det privateide Moss Maritime pleiet godt samkvem med Boeing, som har betydelige kontrakter med Pentagon i «kampen mot terror».
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Forsvar retten til familieliv!

I Norge er retten til å utøve et familieliv, oppdra dine barn og ta vare på foreldre og slektninger så grunnleggende at de fleste av oss tar det som en selvfølgelighet. Med regjeringas forslag i forbindelse med ny utlendingslov, settes det økonomiske krav til kjærlighet.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

09anitahillestadg8blokkade.jpgG8: Hvorfor vi hater dem

6.-8. juni ble årets G8-møte avholdt i landsbyen Heiligendamm, for anledningen kalt Evil Empire, utenfor Rostock. Og nok en gang tvang demonstranter den selvutnevnte verdenseliten til å gjemme seg bak gjerder og kornåkrer.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Valg 2007: - Byrådet i Oslo utgått på dato?

I 2003 så det lenge ut til å bli byrådsskifte på meningsmålingene, men resultatet ble at Høyre likevel klarte å beholde byrådsmakten i Oslo med hårfin margin. Nå er det nytt valg og nye muligheter, ha ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

11obiora.jpgVårt raseri har satt søkelyset på politivolden og rasismen

Riksadvokaten har talt: Obiora-saken skal sendes tilbake til Spesialenheten for ny etterforskning. Det kreves flere opplysninger før tiltale eller henleggelse. Justisminister Knut Storberget mottok f ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

12katrina20050829.jpgHva kan vi vente oss av klimameldingen?

I disse dager tar Stortinget og regjeringen sommerferie, og klimameldingen er utsatt flere ganger. Det er grunn til å klage, mener Yngve S. Kristiansen. Han er IS-medlem og 1. kandidat for Miljøpartiet de Grønne i Hordaland.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Palestinere i Libanon fanget i krig mot flyktningeleire

Det er økende frykt om at den libanesiske hærens angrep på flyktningeleiren Nahr el-Bared i nærheten av Tripoli vil bli en del av en generell offeniv mot palestinske flyktninger over hele Libanon. Simon Assaf rapporterer til Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

1617phototheque.orgmanif.jpgEr Sarkozy et signal om at Europa går mot høyre?

Frankrikes nye president vil møte hardnakket motstand mot sin nyliberale offensiv, skriver Alex Callinicos.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Skittent spill om patenter

Patenter er som hellige kuer for legemiddelindustrien. Så rene og hellige at de rettferdiggjør skittent spill. Så mye som en tredjedel av verdens innbyggere lever i dag uten tilgang til livsviktige me ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

20dielinke_sw.jpgDie Linke: Store håp for Tysklands nye radikale venstreparti

To dominerende venstrekrefter i Tyskland slo seg sammen i helga 16-17. juni og dannet Die Linke (Venstrepartiet). Det var de tidligere øst-tyske kommunistene i partiet PDS og Partiet for Arbeid og Velferd (WASG) som slo seg sammen. Helmut Ettinger fra PDS forklarer betydningen av det nye partiet og noen av sakene som møter aktivister i den østlige delen av Tyskland.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

INCORRECTLY POLITICAL

I’m gonna smoke my Marlboro lights I’m gonna guzzle Coke all night I’m gonna eat McDonald’s fries I’ll buy whatever’s advertised I’ll wear my clothes made in Bangkok By kids slaving around the cl ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

22profetenogproletariatetomslag_a5_copy1.jpgProfeten og proletariatet

Islam er vår tids fiendebilde og muslimhets er vår tids mest utbredte rasisme. Hvorfor og hvordan forholder vi oss til det? Internasjonale Sosialister ønsker å bidra til større forståelse og klarhet i disse spørsmålene med utgivelsen av heftet Profeten og proletariatet av den engelske marxisten Chris Harman, utgitt for første gang i 1994. Her trykker vi et redigert forord til heftet, skrevet av Mariette Lobo.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Hamas sin seier i Gaza er et slag mot Bush sine planer

Den palestinske bevegelsen Hamas sin militære seier over den rivaliserende organisasjonen Fatah på Gaza-stripen i midten av juni var et slag mot imperialismen i Midtøsten, skriver Simon Assaf i Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

27_frp_koden_omslag_large.jpgSV og RV er ein gjeng med studentar vi ikkje liker

Med boka «Frp-koden» har Magnus Marsdal skrivi ei politisk analyse av kvifor så mange arbeidarar stemmer Frp. Han prøver å vise korleis Arbeidarpartiet har enda opp med å bli styrt av personer som kan hevda at vi ikkje har klasser i det moderne samfunnet.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

27_frp_koden_omslag_large_copy1.jpgKnekt venstre-sidekoden

«Frp-koden» er mer enn en avdekking av Fremskrittspartiets suksess. Marsdal avslører for venstresida dens sosiale og kulturelle avstand til arbeiderklassen.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

En av vår tids fremste marxister

Etter grunnleggende revolusjonære tenkere som Marx og Lenin, kommer Trotsky på trykk, som nummer tre i Rebels guide-serien, med Gramsci som nummer fire. Heftet gir en kort, men konsis oppsummering av Leon Trotskys viktigste bidrag i kampen for en sosialistisk verden.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

31_natodemo.jpgLang kvelds ferd mot toalettet

Den 26. april fortærte nye NATO en bedre middag i Oslo Rådhus. Et stykke unna, bak en rekke sperringer, markerte mange sin uvilje mot disse hvitsnipp-pøblene, som river det utarmede Afghanistan mer i stykker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Ang. forskningsrapporten om krigsbarn

Den kom i 2004. Den var så god at i 2007 er den adoptert av den norske stat og blir brukt som tilsvar til domstolen i Strasbourg for å dokumentere at all kritikk av staten fra krigsbarna, er feil. Bl ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Norge ut av Afghanistan, Nato-toppene ut av Norge

Afghanistan, 19. februar 2007: Seks amerikanske humvee krigskjøretøyer med tretti topptrente marines kjører ut på et patrulje-oppdrag utenfor Jalalabad. I motgående retning beveger t ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

06morderen_trond_volden_copy2.jpgPolitivold og rasisme

17. april vedtok LO i Trondheim mot tre stemmer at de fire mistenkte politimennene i Obiora-saken bør permitteres. Vedtaket er kjempeviktig og bør følges opp av andre LO-avdelinger.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Aker Kværner kan bli dømt for Guantanamo

Aker Kværner ASA har fått hard og berettiget kritikk for sitt engasjement på Guantanamo Bay. Aker Kværners heleide datterselskap Kvaerner Process Services Inc hadde frem til høsten 2005 omfattende virksomhet ved basen, på oppdrag fra det amerikanske forsvarsdepartementet.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Klimatiltak i feil retning?

Jens Stoltenberg åpnet Aps landsmøte med å love å «overoppfylle» Kyoto-avtalen med 10 prosent fram til 2012 og redusere norske utslipp med 30 prosent fram til 2020. Men det som kanskje har fått mest o ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Nei til kriminalisering av sexkjøp

Med 184 av 300 stemmeberettigede delegater vedtok Aps landsmøte forbud mot kjøp av sex. Siden SVs landsmøte i slutten av mars vedtok å gå inn for kriminalisering av sexkjøp og Sp også har vedtatt det, blir dette snart regjeringens offisielle politikk og norsk lov.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Underlivsundersøkelser - Forslaget må droppes

Diskusjonen om omskjæring i Norge har blitt ført på samme rasistiske måte som diskusjonen om tvangsekteskap, hvor en del av befolkningen hetses og blir beskyldt for å være kvinneundertrykker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

rv_logo_250.jpgVi trenger et radikalt venstresideparti

Rødt er et spennende prosjekt. Det nye partiet er inne i en prosess som folk på venstresiden bør følge nøye med på. Vi oppfordrer flest mulig til å delta i valgkampen til Rødt.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Innvandrere til kamp for miljøet

Miljøkrisa er global, og innvandrere i Norge har nå etablert en ny miljøorganisasjon. Global Migrants for Climate Action vil presse politikerne til å slutte å prate og gjøre noe. Lørdag 14. april arrangerte de konferanse i Oslo.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

13_dscn0233.jpgForkorting og sammenfall

Colin Challen, presenterte et prinsipp eller rammeverk for hvordan verdens land kunne bevege seg fra snakk til virkelig å gjøre noe.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Sosiale forandringer kan stoppe en klimakatastrofe

FN’s klimapanel (IPCC) sin rapport publisert for noen uker siden, er lite oppløftende lesning. Den studerer konsekvensene av klimaforandringer for mennesker og økosystemet vi lever i. Myndighetene i ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

1621_halvard_lange_signerer_natotraktaten_1949.jpgDa Norge ble Nato-medlem

Natos krigføring i Afghanistan må forstås som en del av USA og Vestens strategi for økonomisk, politisk og militær kontroll av større deler av verden. Men Nato har ikke alltid hatt en «out of area»-strategi. Kritikken av Nato og kampen mot organisasjonen har vært konstituerende for norsk venstreside. I denne artikkelen ser Frans-Arne Stylegar nærmere på den første fasen av denne kampen. Natos første generalsekretær, Lord Ismay, skal ha uttalt at militæralliansen var opprettet «to keep the Americans in, the Russians out and the Germans down». Sant eller ikke, så uttrykker sitatet en grunnleggende sannhet om organisasjonen.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

2224_robert_g._mugabe_zimbabwe.jpgMobilisering nedenfra kan fjerne Mugabe

Kampen i Zimbabwe handler ikke bare om å kvitte seg med Mugabe-regimet, den handler også om å bekjempe det økonomiske nyliberalistiske diktaturet. For 27 år siden sto Robert Mugabe fram som en lysende stjerne i det sørlige Afrika. Etter en lang frigjøringskamp i spissen for Zimbabwe African National Union-Patriotic Front (Zanu-PF) ble han valgt til Zimbabwes president i 1980. I dag er han en forhatt despot, og den økonomiske situasjonen i landet er katastrofal.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

25_demo_paris.jpgOlivier Besancenot er det virkelige alternativet i det franske valget

Den offisielle kampanjen i forbindelse med det franske presidentvalget startet i begynnelsen av april. Den første valgrunden vil finne sted 22. april. Kampanjen til LCRs kandidat, Olivier Besancenot, uttrykker de siste åras motstandsånd, skriver Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

Tusener av egyptiske arbeidere i aksjon

Hosni Mubaraks angrep på fagforeningsaktivister har ikke lykkes med å dempe streikebølgen i Egypt, skriver Simon Assaf i Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

27_immigrantdemo_la_usa_040707__12.jpgImmigrantmarsjen i LA sender et budskap

Gatene i downtown Los Angeles ble et hav av røde skjorter 7. april da minst 20 000 mennesker møtte opp til en av de største demonstrasjonene for immigrantrettigheter siden megamarsjen forrige vår, skriver Robert D. Skeels og Shaun Harkin i den USAske avisa Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-03

En vår kveld i Sofienbergparken, Grûnerløkka, Oslo indre øst.

Det er vår. Det er varmt i sola. Familier, barn, voksne, ungdommer, alle er ute for å nyte det fine været. Det er flere som også er ute. Politiet er der. De er med og uten uniform, med og uten ørepr ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-03

Påskekrim

Mens de fleste av oss hadde påskeferie og koste oss med appelsiner i påskesola, kanskje med nye solbriller, har det i de siste dagene i Mogadishu flyktet nesten 60 000 mennesker på vei mot grensa til ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-02

Ut av Afghanistan nå!

Alle norske soldater må trekkes ut av Afghanistan nå. Norge deltar i okkupasjonen av det krigsherjede landet. Et Afghanistan der sivilbefolkningen blir påført enorme lidelser, særli ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-02

Ikke avskriv et angrep på Iran

Daglig ser en nå nye trusler fra USA mot Iran, lekkasjer til pressen om angrepsplaner og nye tegn på en militær styrkeoppbygging. Samtidig gjentar den politiske eliten i USA at vi i ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-02

0608_valla_lo.jpgKampen om LO

For mange har Gerd-Liv Valla vært en torn i øyet de siste åra. Hun satte fagbevegelsens interesser på dagsorden på en måte som var utålelig for de borgerlige etter at hun ledet «den lange valgkampen» som førte tyil den rød-grønne regjeringa.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-02

Nei til niqab-forbud!

Kunnskapsminister Øystein Djupedals støtte til Lars Gules forslag om niqab-forbud i høyere utdanning ser nå ut til å møte organisert motstand. Torsdag 1. mars ble det holdt et møte på Blindern der f ...
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Internasjonale sosialister er aktive i Rødt

... [mer]

05.01.2022

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.