IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Demonstrasjon mot nazi-konsert

200 MØTTE opp på en dags varsel da SOS Rasisme innkalte til punktmarkering i Oslo mot en planlagt nazi-konsert 4. august. Les mer  SAA 2001-15

Linje Linje

 SAA 2001-15

Hva de sier

"DEN VIRKELIGE faren er at hvileløse venstreradikale vil peke på Argentina, et land som har basert seg på full tillit til det frie markedet, og si at det er åpenbart at kapitalistiske reformer ikke vi ...
pilLes mer

 SAA 2001-15

Antikapitalisme inn i valgkampen

BARE Arbeiderpartiets elendighet gjør at Høyre kan vinne oppslutning. Hvordan kan folk tro på Aps slagord "hvis velferd er viktigst" når de ser hvordan Ap-regjeringer konsekvent har bygd ned velferden ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Avskaff monarkiet - fjern parasittene

BRYLLUPET mellom kronprinsen og Mette-Marit Tjessem Høiby vil koste flere titalls millioner kroner. Dette kommer i tillegg til alle millionene kongefamilien suger til seg fra statskassa.
pilLes mer

 SAA 2001-15

Gigi slåss for en bedre verden: - SETT HAM FRI!

LUIGINO LONGO, bedre kjent som Gigi, er dømt til to og et halvt års fengsel for å ha demonstrert i Gøteborg. De fengslede demonstrantene er kollektivt straffet for å vise hva myndighetene mener. Kampen for Gigi er kampen for ham og den antikapitalistiske bevegelsen han er en del av. Kampanjen Frigi Gigi krever at han settes fri med en gang
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

- Jeg vil utfordre politikerne!

I ET BREV sendt til Jens Stoltenberg har Rød Valgallianse bedt den norske regjeringa om å sende en offentlig protest mot rettsfarsen mot Gigi.
pilLes mer

 SAA 2001-15

Markedstilpasning i NSB

TEGNENE til en delprivatisering av NSB var allerede synlige da selskapet ble et såkalt "særlovselskap" - eid av staten, men fristilt fra statlig styring- for fem år siden. Nå ønsker ledelsen at NSB skal drive kun med persontrafikk og vil sannsynligvis gå inn for å skille ut all annen virksomhet. Første skritt er tatt.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Høyre-byrådet tapte for ansatte

HELSEARBEIDERNE vant første runde i namsretten mot Oslo kommune. Kommunen har forbigått de ansatte for å få solgt unna 1744 kommunale leiligheter før staten overtar dem på grunn av helsereformen. De ansatte gikk til sak for å få forkjøpsrett til leilighetene.
pilLes mer

 SAA 2001-15

For slaveeiere flest

FRPS RASISME har ikke forsvunnet. Partiet som hevder å være "for folk flest" velger å identifisere seg med hvite slaveeiere i de amerikanske sørstatene. Da Frp åpnet valgkampen i Moss vaiet sørstatsf ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

IMF og Verdensbanken presset til å forkorte møte

DEN ANTIKAPITALISTISKE bevegelsen har vunnet en ny seier, denne gangen i Washington DC. Det internasjonale Pengefondet (IMF) og Verdensbanken har bestemt seg for å drastisk forkorte sitt møte i byen i slutten av september på grunn av planlagte massedemonstrasjoner.
pilLes mer

 SAA 2001-15

Argentina - nyliberalismens fiasko

DET INTERNASJONALE pengefondet (IMF) er kanskje på flukt fra antikapitalistiske protester i Washington, men herjer likevel mye rundt om i verden. Dets siste offer er Argentina. Nylig var et team av argentinske representanter i Washington for å forhandle med IMF og det amerikanske Finansdepartementet. De ønsker seg et nødlån på 9 milliarder dollar. Dette kommer på toppen av en pakke på 39,7 milliarder dollar, som de ble enige med IMF om i desember.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Israel trapper opp terroren

ISRAEL trapper opp sin myrding av palestinske aktivister, ti måneder inn i den nye intifadaen, det palestinske opprøret mot israelsk brutalitet. Dette nådde et høydepunkt etter at 18 mennesker ble drept av en palestinsk selvmordsbomber i en restaurant i Jerusalem 9. august.
pilLes mer

 SAA 2001-15

Tele-arbeidere seiret

EN AV Spanias lengste arbeidskonflikter har endt i seier for arbeiderne. Teleingeniører feiret i Madrid sentrum første helga i august, etter at deres kamp tvang landets høyreregjering til å gå med på mesteparten av deres krav.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

- Grasrotbevegelser skaper forandring

DEN AMERIKANSKE skuespilleren og regissøren Tim Robbins er lei av å få kjeft for å ha stemt på den kjente aktivisten mot storkonsernene Ralph Nader i fjorårets presidentvalg i USA.
pilLes mer

 SAA 2001-15

Anarkismens grunnlegger

I FORRIGE nummer så vi på Proudhons ideer. Denne gangen ser vi på Mikhail Bakunin som er en av de mest kjente grunnleggere av anarkismen. Han ble født i 1814 i en velstående russisk familie, men brøt etterhvert med sin bakgrunn ved å delta i mange av arbeiderkampene mot kapitalismen på 1800-tallet. I denne prosessen utviklet han sine "anarkistiske" ideer som siden har ved ulike anledninger blitt holdt fram som et alternativ til marxismen
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Spenningens strategi

Noen av hendelsene vi var vitne til i Genova for noen uker siden, minner på en skremmende måte om det som hendte i Italia for 30 år siden. Det som ble kjent som "spenningens strategi" begynte i desember 1969, da en bombe eksploderte uten forvarsel i Milano. Den drepte 16 personer og såret 90. Dette var begynnelsen på et forsøk på å kriminalisere og undertrykke en voksende massebevegelse.
pilLes mer

 SAA 2001-15

Guide til en solidarisk planet

DEN ULTIMATE guiden til den antikapitalistiske bevegelsen har kommet. "Anticapitalism - a guide to the movement" tar for seg den kampen som føres internasjonalt mot de multinasjonale selskapene, statene og de overnasjonale institusjonene IMF, Verdensbanken og WTO, som tjener deres interesser. I sentrum står folks egen motstand gjennom aksjoner og demonstrasjoner.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Diana slår knock-out på Bridget

TO FILMER går nå på norske kinoer. Den ene har fått mye presseomtale. Det er "Bridget Jones dagbok". En film som derimot er verd billettprisen er boksefilmen "Girlfight". Det er 30-årig hvit kvinnelig brite med kjærestemangel mot 19-årig svart kvinne fra New York. Sekretær mot bokser. Som hovedpersonen Diana sier: "Maybe life`s war period."
pilLes mer

 SAA 2001-15

Spørsmålene politikerne ignorerer

I VALGKAMPEN diskuterer politikerne stort sett småting. De store spørsmålene nevnes ikke. Om GATS-avtalen blir gjennomført vil den ha mye større konsekvenser enn noen lov politikerne vil vedta i neste stortingsperiode. Men GATS-avtalen blir ikke et tema i valgkampen om vi ikke konfronterer politikerne med den.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Ikke la dem henrette Mumia

DEN SVARTE aktivisten og journalisten Mumia Abu-Jamal ble i 1981 dømt til døden for drapet på en hvit politimann i en farseaktig rettssak. 17. august skal Mumia stille i en rettslig høring i staten Pennsylvania, fordi hans nye advokater har bedt om å få tatt opp forhold som har dukka opp i saken de siste åra.
pilLes mer

 SAA 2001-15

ATTACtuelt

NYE lokallag av Attac er i ferd med å etableres, og lagene vil involvere seg i valgkampen. Attac GAMLE OSLO skal ha aktivisttreff/medlemsmøte tirsdag 28. august kl. 19. Ring 932 56 832 for info om st ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Mot Frps rasisme og markedsliberalisme

10-15 aktivister delte ut nesten 400 anti-Frp løpesedler da Carl I. Hagen holdt tale i Bergen 11. august. Frp ble konfrontert på markedsliberalisme og et stort banner pålydende "Fattigdom Rasisme Pol ...
pilLes mer

 SAA 2001-15

- Omskjæring ikke den hvite manns problem

ÅRETS seminartema i den gambiske kulturuken var "Omskjæring og mennneskerettigheter". Seminaret var som vanlig populært, men den opphetede og følelsesmessige debatten vi har hatt i Norge det siste året når det gjelder omskjæring, trakk nok flere enn vanlig. Det var over 70 mennesker tilstede en tirsdags ettermiddag, og det var flere som ikke fikk plass.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-15

Overvåket sommerjobb

AVLYTTING. Manglende lønn og feriepenger. Lønn i pizza og hockeyutstyr. Manglende sykepenger. Manglende kontrakt. LOs sommerpatrulje har avslørt flere overgrep fra arbeidsgivere.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.