IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Splittede Frp-rasister

DE SISTE månedene har Fremskrittspartiet falt på meningsmåling etter meningsmåling og mistet eller ekskludert en rekke stortings- og lokalpolitikere. De beste underholdningsprogrammene har blitt de hvor Frp-politikerne gråter eller blir konfrontert med det de sa for en måned siden. Hvem kunne trodd det for et halvt år siden? Les mer  SAA 2001-06

Linje Linje

 SAA 2001-06

Seattle i Skandinavia!

USTABILITETEN i den globale kapitalismen illustreres hver dag av opp- og nedturene på verdens børser. For ett år siden mente kommentatorene at den IT-relaterte "nye økonomien" og den amerikanske boome ...
pilLes mer

 SAA 2001-06

Piggtråd mot Afrika

- HER SER vi konturene av et gigantisk overvåkings-system, sier Thomas Mathiesen, professor i rettssosiologi. 25. mars blir Norge formelt med i Schengen. Avtalen innbærer et kontroll- og politiapparat uten historisk motstykke.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

Rasist-politi slipper billig

POLITIMANNEN som mishandlet Sophia Baidoo i Trondheim slipper unna med 3000 kroner i bot.
pilLes mer

 SAA 2001-06

- De har gjort folks liv til et helvete

ETTER Gulfkrigen for 10 år siden sto USA i spissen for å innføre sanksjoner mot Irak. Sanksjonene skulle angivelig hindre at Saddam Hussein fikk gjenoppbygge Iraks militære styrke. I følge FNs egne tall har en halv million irakere dødd på grunn av sanksjonene. Norge leder nå sanksjonskomiteen i FNs Sikkerhetsråd. RANDI FÆREVIK fra Sosialistisk Arbeideravis har snakket med HOSHIAR S., en politisk flyktning fra Irak, om sanksjonene og situasjonen i Irak.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

Seier i Namsretten

FORELDRENE på alle skolene vant over Oslo kommune i SFO-saken foreldrene ved Ruseløkka skole hadde anlagt mot kommunen. Nå skal foreldre fra hele Oslo møtes for å diskutere hva de gjør videre.
pilLes mer

 SAA 2001-06

På vei mot en ny krise?

E-BOBLA har sprukket. Selgerne på båtmessen på Sjølyst vet hva det betyr. Salgskurven for luksusyachter peker bratt nedover. Men betyr det noe for deg og meg at Nasdaq-indeksen i USA har falt mer enn 50%?
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

Strategier mot WTO

I DENNE nye spalta vil vi be gjesteskribenter ta opp argumenter som er viktige for antikapitalister og diskusjoner innenfor den antikapitalistiske bevegelsen. Først ut er REIDUN HEIENE, sentral i GATT/WTO-kampanjen. Reidun deltok i Seattle under de fantastiske demonstrasjonene som stoppet WTOs møte, og var med i PRAHA 2000-komiteen som organiserte reise for 500 demonstranter fra Norge til protestene mot IMF og Verdens- banken i Praha i september.
pilLes mer

 SAA 2001-06

Vår utdanning er ikke til salgs!

UNDERVISNINGSMINISTER Trond Giske vil ha studenter som presses gjennom universitet og høyskole mer effektivt. Reformen legger nye føringer på utdanningen som vil koste, uten nye midler. Pengene må hentes fra private investeringer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

Zapatistene:Hvem er de? Hva kjemper de for? Hvilken vei videre?

ZAPATISTENE marsjerte inn i Mexico By søndag 11. mars, etter å ha reist fra den sørlige delstaten Chiapas og holdt solidaritetsmøter på veien.
pilLes mer

 SAA 2001-06

Kulturindustriens seier over industrikulturen?

GJENNOM prosa, poesi, aforismer og statistikk ønsker Kjartan Fløgstad i Osloprosessen å vise oss hvordan industriarbeideren er borte i Oslo og med den all potensiale for kamp mot kapitalismens herjinger. Ideologiproduksjonen hersker i Oslo og all erkjennelse av den virkelige materielle basis er borte. Vi er overlatt til kulturindustriens klamme hånd.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

Kolonialisme på nytt

"LIVSTEGN" er en tvers igjennom rasistisk film, basert på en bok, om de snille hvite amerikanerne som kommer til Sør-Amerika et sted for å hjelpe innbyggerne med å bygge en dam. Men lokalbefolkningen skjønner selvfølgelig ikke sitt eget beste.
pilLes mer

 SAA 2001-06

Dra til Göteborg i juni!

14. JUNI kommer USAs president George W. Bush med Air Force One til Göteborg, med et følge av hundrevis av sikkerhetsfolk. Han kommer i forbindelse med EUs toppmøte. Göteborgsaktionen 2001 arrangerer protestmøte like ved toppmøtelokalene like før møtet starter.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

ATTAC - hva skjer?

STUDENTER på BLINDERN møtes hver mandag for å forberede oppstart av Attac på Blindern (møterommet Frederikke kl. 18).
pilLes mer

 SAA 2001-06

Okkupasjon mot bolignød

I BERGEN aksjonerer studenter og andre ungdommer for en sosial boligpolitikk. De protesterer mot at kommunen har planer om å selge 300 boliger. Noe som igjen vil gjøre dem mye dyrere å bo i.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

- Hold presset oppe

TORE TØNNE har fått en voksende motstand mot helsereformen. - Vi må holde oppe trøkket i denne saken. Tønne firer ikke på foretaksformen og fristillingen. Derfor vil forslaget være uspiselig, sier Are Saastad.
pilLes mer

 SAA 2001-06

Bø mot rasisme

LØRDAG 17.mars var det demonstrasjon mot rasisme i Bø i Telemark.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-06

Mot ny krig på Balkan?

Natos generalsekretær George Robertson sa for noen uker siden at: "Vi gikk ikke til krig over Kosovo for å erstatte serbernes etniske rensing med albansk etnisk rensing." Men situasjonen har vært slik helt siden Nato opprettet det som i realiteten var et protektorat i Kosovo etter krigen i 1999. Albansk nasjonalisme har skapt stadig mer ustabilitet i området den siste tida. Det kan gå mot en ny krig på Balkan.
pilLes mer

 SAA 2001-06

Norge kaster ut tusenvis av kososvo-albanere

SAMTIDIG som Norge overtar kontrollen over Nato-styrkene i kruttønna Kosovo skal flere tusen kosovo-albanske flyktninger kastes ut av Norge.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.