IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Nazi-terror i Norge

DRAPET på Benjamin Hermansen på Holmlia 26. januar utløste massive reaksjoner. I tillegg mer enn 40 000 i antinazi-demonstrasjonen i Oslo var det demonstrasjoner over hele landet. Les mer  SAA 2001-03

Linje Linje

 SAA 2001-03

Glimrende svar til nazi-morderne

GJENNOM hele 80- og 90-tallet har politikere, "eksperter" og politiet forsøkt å bagatellisere og ufarliggjøre nazistene i Norge. Til å begynne med ville de at vi ikke skulle bry oss om dem i det he ...
pilLes mer

 SAA 2001-03

Kamp mot nazister nytter

NAZISTER i Boot Boys har de seinere åra organisert seg på Bøler i Oslo. Fram til ifjor høst møtte de ikke noen særlig organisert motstand. Dette ga dem selvtillit, og gjorde dem istand til å få oppslutning blant noen ungdommer.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Nazister, gjenger og snut

FOLKS reaksjoner etter drapet på Benjamin Hermansen har vært prega av avsky overfor nazisme og rasisme. Mange setter nazivolden i sammenheng med rasismen som gjennomsyrer det norske samfunnet, både ...
pilLes mer

 SAA 2001-03

- Møtt med et skuldertrekk

FORSVARET skal nå sette igang en omfattende helseundersøkelse av ansatte ved kystfortene, etter at mange har dødd av kreft.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Fortsatt løgner om Kosovo-krigen

NORSKE myndigheter fortsetter løgnene om krigen på Balkan. I en ny rapport om Norges rolle i krigen kalles det ikke engang for en krig, men en "krisehåndtering". Bombing av sivile framstilles som et PR-problem.
pilLes mer

 SAA 2001-03

Still Kongen for retten

KONGEN får flere titalls millioner kroner i året i såkalt apanasje. I tillegg betaler staten for driften av Slottet, Bygdøy og Oscarshall.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Temperaturen stiger i Frankrike

21. DESEMBER kunne man lese følgende krigserklæring til franske fagforeninger fra Medef, sjefenes organisasjon i Frankrike: "For oss er saken klar. Det dreier seg ikke om hvorvidt pensjonsalderen på 60 år skal revurderes, men hvordan den skal avskaffes."
pilLes mer

 SAA 2001-03

- Markedet må ikke få mer makt!

- 2001 kommer til å bli en like stor prøvelse for det globale prosjektet til multinasjonalene som 2000 var det, tror Waldon Bello i en artikkel i Focus on Trade. Prøvelsen står den antikapitalistiske bevegelsen for, som har vært tilstede for å sette søkelyset på sjefenes og politikernes møter. Hvor den globale motstanden går videre er tema for åpne møter i Oslo, Trondheim og Bergen 14.-16. februar. Sosialistisk Arbeideravis har snakket med noen av de som skal innlede på møtene.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Mot verdens rikinger

Verdenseliten ble møtt med nye antiakapitalistiske protester i slutten av januar. I den avsidesliggende lille skilandsbyen samlet noen av verdens mektigste seg. Billettene for å delta kostet mellom 700 000 og 900 000 kroner. CHRIS HARMAN rapporterer fra protestene mot World Economic Forum i Davos.
pilLes mer

 SAA 2001-03

Forum for kamp og debatt

SEAN PURDY rapporterer fra motmøtet til de rike og mektige i Davos: Verdens sosiale forum i Porto Alegre i Brasil.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Barbari uten sidestykke

BENJAMIN HERMANSEN ble drept av nazister, natt til den internasjonale minnedagen om Holocaust.
pilLes mer

 SAA 2001-03

Nok et forsvar for diskriminering

"Mongoland" var en film som provoserte meg før jeg i det hele tatt hadde sett den. En film som bruker et diskriminerende ord i tittelen skal ha ganske god grunn til å gjøre det.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Eminem - musikk for kamp eller bare søppel?

Eminems konsert i Oslo 1. februar skapte stor oppmerksomhet. Rapperen fra Detroit blir framstilt som den første rapperen som har fått hvite amerikanere til å like rap.
pilLes mer

 SAA 2001-03

Klar for å bygge antikapitalisme i Norge!

LANDSMØTET i Internasjonale Sosialister begynte to dager etter Norgeshistoriens største demonstrasjon. 40-50 000 demonstrerte mot nazistene i Oslo. Stemningen på møtet ble løftet enda et hakk av at IS rekrutterte hele 54 medlemmer på demonstrasjonen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

Kampanje mot ulovlig høye SFO-satser

Flere skoler i Oslo har økt foreldrebetalingen til skolefritidsordningen drastisk. Vahl skole økte satsene fra 1. februar. Grünerløkka har til nå hatt friplasser for dem med lav inntekt. De blir tatt bort. Hver tredje må betale 2000 kroner mer i måneden eller si opp plassen.
pilLes mer

 SAA 2001-03

Foreløpig seier for reindriftssamer

AKSJONISTER stoppet utbygging av skytefeltene Mauken og Blåtind 11. januar. En uke etter avgjorde Herredsretten at anleggsarbeidet skulle stanses.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2001-03

En på trynet for norsk imperialisme

ETTER massive lokale demonstrasjoner, har Norsk Hydro nok en gang besluttet å utsette sitt aluminiumsprosjekt i delstaten Orissa øst i India. I desember ble tre demonstranter skutt etter ordre fra Utkal, der Norsk Hydro er hovedaksjonær.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.