IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Å knytte kampene sammen

DEN ANTIKAPITALISTISKE bevegelsen har vokst siden Seattle i 1999. Millioner av mennesker over hele verden har demonstrert mot kapitalistisk globalisering de siste åra, fra Johannesburg til Oslo, fra Washington til Bangkok – og hundrevis av flere steder. CHRISTIAN RINGDAL ser på hvorfor det er nødvendig å bygge et sosialistisk parti i dag. Les mer  SAA 2002-20

Linje Linje

 SAA 2002-20

USAs doktrine om verdensherredømme

I JAMES Bond-filmer har skurken alltid en plan for verdensherredømme. Vanligvis er dette noe han avslører privat, på et hemmelig skjulested langt fra hverdagens verden. Men ikke USA under George W. Bush. For kort tid siden offentliggjorde administrasjonen hans USAs nasjonale sikkerhetsstrategi (National Security Strategy).
pilLes mer

 SAA 2002-20

Bondevik vil sende flykninger dit

MENS BUSH lader opp til krigen mot Irak ønsker Bondevik-regjeringa å kaste ut hundrevis av kurdere - til Irak. Det eneste som foreløpig har hindret en masseutkastelse er at det er store praktiske vanskeligheter med å sende dem tilbake til det kaotiske og ustabile Nord-Irak.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Velferdstyvene

REGJERINGA SKRYTER av to ting i statsbudsjettet: Økt u-hjelp og en "tiltakspakke" mot fattigdom. Men småpenger kan ikke skjule deres store tyveri fra vår velferd.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Hva de sier

"JEG SYNES at jeg kjenner igjen formuleringen til Petersen ord for ord fra den amerikanske argumentasjonen" Jacob Børresen, tidligere stabssjef i Forsvarets Overkommando, om utenriksminister Jan Pete ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Vi kan stoppe galningen Bush!

400 000 mennesker tok over Londons gater lørdag 28. september for å demonstrere mot krig mot Irak, og for frihet for Palestina. Over hele verden øker motstanden mot Bush sine krigsplaner.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Slaktekniv mot velferden

REGJERINGSPARTIENE Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti gjør for tiden sitt beste for å sabotere innføringa av maksimalpris i barnehagene som Stortinget har vedtatt. I Oslo gjør de samme partiene sitt ytterste for å hindre at den "storstilte" utbygginga av barnehager som regjeringa lover, ikke skal bli noe av.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Rekordoverskudd og masseoppsigelser

TI PROSENT av sine arbeidere i Norge. Det er hva Telenor-ledelsen vil kvitte seg med bare i år for å spare penger. De har funnet på noe de kaller et "kostnadsprogram", som er en spareplan, med det latterlige navnet "Delta 4".
pilLes mer

 SAA 2002-20

Løgnene som skal rettferdiggjøre krigen

"KRIG MOT IRAK kan bli uungåelig" sa George Bush i en radiotale 6. oktober. Det er ihvertfall det han legger opp til med sine krav til våpeninspeksjoner. USA krever det samme av Saddam Hussein som de krevde av Slobodan Milosevic i 1999. De krever fri og uhindret tilgang til veier, luftrom og flyplasser. Det betyr at de krever at Saddam Hussein gir fra seg Iraks suverenitet. Det er en oppskrift på krig.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Europas antikapitalister samles i Firenze

MENS Bush og hans støttespillere forbereder seg på krig mobiliserer hele den antikapitalistiske bevegelsen i Europa til en gigantisk konferanse i den italienske byen Firenze 6. til 10. november.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Regjeringa sparker nedover

"DET ER NESTE år vi skal vise vår profil," sa Bondevik-regjeringa da de la fram statsbudsjettet i fjor. De klagde over at de måtte "overta" den avtroppende Ap-regjeringas budsjettforslag. Likevel fant de plass til flere milliarder i skatte- og avgiftslettelse for de rikeste. Staten er rikere enn på lenge, det beregnes at det vil være 666 milliarder i Oljefondet ved nyttår. Men regjeringa har lagt fram et budsjett som er et angrep på velferden. "Jeg er stolt," sier Kjell Magne Bondevik om budsjettet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

"Det finnes ingen argumenter for en invasjon i Irak"

SAÏD ABURISH er en ledende arabisk journalist og forfatter av blant annet Saddam Hussein: The Politics of Revenge og A Brutal Friendship: The West and the Arab Elites. Han snakket med vår britiske søsteravis Socialist Worker om USAs tradisjon for innblanding i Midtøsten.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Dreper sosialismen individualiteten?

FORSVARERNE av kapitalismen prøver å stille sosialismen i et dårlig lys ved å erklære at den vil ødelegge menneskenes individualitet og redusere alt til kjedelig konformitet. Som kontrast gir de inntrykk av at kapitalismen sørger for at menneskene lever varierte, spennende liv.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Noen likere enn andre i denne båten

"JEG HAR IKKE hørt makan til tøv!". LO-leder Gerd-Liv Valla gikk i harnisk da hun ble konfrontert med dobbeltmoralen i at hun maner til lønnsmoderasjon blant arbeidstakere, mens hun selv og andre LO-topper vil ta imot solide lønnsøkninger i år.
pilLes mer

 SAA 2002-20

God mor? God vitenskap?

MEDIA HAR brakt historien om folkeaksjonen i Kvænangen for en ung mor som kan bli fratatt omsorgen for sine to små barn. Til grunn for avgjørelsen ligger blant annet at hun skåret så dårlig på en IQ-test at hun ble karakterisert som psykisk utviklingshemmet. Uten å kjenne mer til saken i Kvænangen er det mulig å tenke seg at "vitenskapen" brukes her for å styrke myndighetens sak. Dette har arbeiderklassen og minoritetsgrupper blitt utsatt for før.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Bøker for anti-imperialister

The New Intifada. Israel, imperialism and Palestinian resistance Den nye Intifadaen uttrykker raseriet til alle palestinere og fredprosessens elendighet. Ann Alexander har skrevet en ...
pilLes mer

 SAA 2002-20

Global trussel

USA HAR bevist at det er en trussel mot sine naboer såvel som mot fjernere folk. FILIPPINENE, 1898-1910: Tatt fra Spania, 600 000 filippinere drept. PUERTO RICO, 1898: Tatt fra Spania. PANAMA, 1901 ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Imperialismens to brutale ansikter

FEMTEN MILLIONER mennesker sulter i det sørlige Afrika. Mer enn 30 000 barn dør hver dag av sykdommer som kunne vært ungått. Fem ganger så mange som de som døde i World Trade Centre, mister livet av AIDS hver dag. Og så gjør verdens ledere seg klare til å bruke hundrevis av milliarder på en krig for å knuse Irak.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Penger til velferd, ikke til krig!

UTENRIKSMINISTER Jan Petersen siterte ordrett fra USAs første forslag til resolusjon om Irak i Sikkerhetsrådet, da han redegjorde for Irak-situasjonen i Stortinget nylig. En resolusjon som ville gi USA grønt lys for krig mot Irak, og en okkupasjon av landet.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Jan Petersen - den ekle lille valpen

DEN NORSKE høyreregjeringa har vært uklare lenge på hvilken side de ville falle ned på i standpunktet om krig mot Irak. Sosialistisk Arbeideravis har sagt at de vil støtte Bush og Blair. Utenriksminister Jan Petersens redegjørelse for Stortinget nylig viser at vi har hatt rett. Blair, puddelen til Bush, har fått en valp.
pilLes mer

 SAA 2002-20

- Protestene må fortsette

- DERSOM disse kuttene gjennomføres, vil Oslo-trikken bli avviklet over tid. Det blir så få kilometer med trikkelinjer igjen at det vil virke fordyrende på driften. Dette sier Per Arne Nicolaysen fra Oslo Sporveiers Arbeiderforening. Han tror ikke på byrådets løfter om å styrke kollektivtrafikken.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

De merker misnøyen

- La dem merke motstand! <@fet>GEORGE BUSH har militærmakt nok til at han lett kan knuse Irak. Men om retorikken er knallhard er han en nervøs president. Den ene uka snakker han om regimskifte, den n ...
pilLes mer

 SAA 2002-20

Problemer på hjemmebane

Bush-administrasjonens ønske om å gå til krig mot Irak er det store temaet i verden i dag. Få er i tvil om at krigen kommer. Men Bush møter motstand - også hjemme. Og motstanden i USA er større enn han setter pris på.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Vi kan stoppe deres blodbad!

MOTSTANDEN mot galningene Bush og Blairs krigsplaner vokser, men de er fast bestemt på å gå til en blodig krig mot Irak. Den norske regjeringa har bestemt seg for å etterplapre det meste av det som kommer fra Det Hvite Hus og Downing Street. Men den norske regjeringa har liten støtte for sin logring for de store krigshisserne. 44 prosent er mot Irak-krig, selv om USA skulle få godkjent denne krigen i FN.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Bush-gjengen

DICK CHENEY, visepresident, var George Bush seniors forsvarsminister og presset igjennom Gulfkrigen i 1991. Han skrøt av de grusomme myrderiene av irakere i referater til den amerikan ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Oppblomstring av motstand

MED GIGANT-demonstrasjonen på 400 000 i slutten av september i London i minne, har hundretusener av mennesker over hele verden demonstrert mot å angripe Irak de siste ukene.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Bush leder kjeltringstat nr. 1

En "kjeltringstat" truer verden. Den besitter masseødeleggelsesvåpen, og den har brukt dem. Den har angrepet, bombet og invadert flere land enn noen annen stat.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

- Budsjettet er klassekamp fra regjeringskontorene

MISNØYEN med Bondevik-regjeringas budsjett er omfattende. 17. oktober deltok fagorganiserte over hele landet i den politiske streiken mot budsjettet. - Dette budsjettet er klassekamp fra regjeringskontorene, sa den oppsagte klubblederen ved Mjellem & Karlsen Verft, Trygve Horgen, i sin appell på demonstrasjonen i Bergen.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Gamle Oslo mot krig

OVER 40 folk kom på oppstartsmøte for "Gamle Oslo mot krig" lørdag 19. oktober. "Det er viktig å slåss mot krig alle steder", sa Massima fra Ungdom for Palestina.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Dødelig oppdeling av oljeressurser

EN GRÅDIG oppdeling av Iraks store oljeressurser ligger bak George Bush' og Tony Blairs retorikk om den moralske rettferdiggjøringa av krig mot Irak.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Hva ligger bak tragedien på Bali?

DET ER MANGE mennesker i Indonesia som har gode grunner til å hate vestlige regjeringer og storkapital. Tragisk nok har noen av dem rettet sitt sinne mot vanlige feriegjester.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2002-20

Verre for folk flest

NEDBYGGING av velferdsstaten, mest mulig privatisering og fri konkurranse på alle områder er resultatet hvis Frp får det som de vil. Mer til politi, mindre til u-hjelp og strengere innvandringspolitikk står også på Frps ønskeliste.
pilLes mer

 SAA 2002-20

Hva de sier

"VI GJØR ikke dette fordi vi er onde" Krf-leder Valgerd Svarstad Haugland om angrepene på syke og arbeidsledige i statsbudsjettet "JEG ER GLAD for at kampen mot de fattige trappes opp. Selv om all ...
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.