IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hva de sier

"JEG HANDLET fordi jeg ikke kunne legge det amerikanske folkets sikkerhet i hendene til en galning" George Bush rettferdiggjør sin krig mot Irak "FRIE NASJONER er også fredelige nasjoner. Frie ... Les mer  SAA 2003-19

Linje Linje

 SAA 2003-19

Kunst til folket!?

FINNES DET en folkelig kunst? Hva er kunst og hvem er folket? Riksutstillingeene har i år femtiårsjubileum. I alle disse årene har de reist land og strand rundt, for å formidle billedkunst.
pilLes mer

 SAA 2003-19

Oslo World Music Festival

BLIR ARRANGERT i Oslo for tiende år på rad, 4.- 9. november. Det blir holdt konserter med musikk og musikere fra hele verden. På Parkteatret i Oslo blir det arrangert en helaften med Gnawa og Magreb- ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-19

De jaget presidenten ut av landet

SOM FLERE USA-støttede presidenter i Latin-Amerika rømte Bolivias president Sánchez de Losada landet med fly. Han ble til slutt tvunget til å gå av etter at flere hundre tusen demonstranter okkuperte og demonstrerte i hovedstaden La Paz.
pilLes mer

 SAA 2003-19

- Folk talte offentlig for første gang. Alle snakket, det var vakkert

OPPRØRET I Argentina styrtet fem presidenter og startet en bølge av nyskapende grasrotorganisering. Anahi Maldonado, som skal innlede på to møter på Globaliseringskonferansen, forteller oss om sin erfaring da Argentina enhetlig sloss mot nyliberalismen.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-19

Gettoskole?

FOR KORT tid siden var det en dokumentar på TV 2 som presenterte Hellerud videregående skole som en "gettoskole". Men hva er egentlig en "gettoskole"?
pilLes mer

 SAA 2003-19

Mer fengselstortur i Norge

FOR FIRE år siden ble Norge refset av FNs torturovervåkingskomite for bruk av glattcelle mot varetektsfanger. Den Norske Advokatforening anklager nå justisministeren for ikke å ta kritikken alvorlig.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-19

De gir ingen profitt

HVOR MYE er psykisk syke mennesker verdt? Svært lite, skal vi dømme etter regjeringas bevilgninger til psykiatrien. Rådet for psykisk helse mener at bevilgningen på statsbudsjettet for 2004 er et svik mot de psykisk syke. Ved Psykiatrisk sykehusklinikk i Skien har to sykepleiere fått nok av stadige innstramninger og kutt på avdelingen og skrevet brev til statsministeren.
pilLes mer

 SAA 2003-19

Vi må fortsatt være i gatene

VI LEVER i en periode med intens politisk mobilisering. I løpet av de siste to årene har vi i London vært vitne til en rekke store massedemonstrasjoner som tilhører et mye større globalt mønster med global protest.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-19

Den "veldig bra" høyrepolitikken

MENS FORSKNING viser at midlertidige ansatte får dårlig helse på grunn av engstelse og stress, skriver Dagbladet at 11 prosent skatt på aksjeutbytte kunne betalt 18 000 hjelpepleiere
pilLes mer

 SAA 2003-19

Regjeringas forslag

DE PROVOSERENDE tiltaka som regjeringa har foreslått i statsbudsjettet, er blant annet følgende: <@mt>- Midlertidige ansettelser Regjeringa foreslår at det gis generell adgang til midlertidige anset ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2003-19

42 milliarder kroner i utbytte for de rikeste, arbeidsledighet og dårlig helse for oss andre

BONDEVIK-REGJERINGA vil forme det norske samfunnet i sitt markedsliberalistiske bilde. Derfor angriper de den offentlige velferden og arbeiderklassens rettigheter. Kapitalen skal gis størst mulig armslag. Dette er også grunnen til forslagene i statsbudsjettet om dårligere permitteringsregler og mulighetene til flere midlertidige ansettelser.
pilLes mer

 SAA 2003-19

Hva ligger i ordet?

VÅR definisjon av nyliberalisme har dype virkninger for våre løsninger. Ett begrep vil bli mye brukt under Europas Sosiale Forum i Paris: "Nyliberalisme".
pilLes mer

Linje Linje

Imperialisme  SAA 2003-19

Makten og paradiset?

Den "nykonservative" spaltisten i Washington Post, og tidligere medlemmet av det amerikanske utenriksdepertementet Robert Kagan, har nylig skrevet boka "Makten og Paradiset" slik tittelen lyder på norsk.
pilLes mer

 SAA 2003-19

Mørk barndom

"DU MÅ være din fars rareste patent!" - får hovedpersonen i denne boka høre. Boka handler om en familie på femti/seksti-tallet, som bor i en leilighet bak Slottsparken i Oslo. Romanen blir av flere ...
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.