IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Mange kamper - én fiende

16. - 21. JANUAR ble det tredje World Social Forum (WSF) arrangert. Godt over 100 000 aktivister kom sammen og dro verdens oppmerksomhet til millionbyen Mumbai på Indias vestkyst. Les mer  SAA 2004-02

Linje Linje

Imperialisme  SAA 2004-02

To utfordringer for USA

DET ER allmenn enighet i media om at George Bush og Tony Blair gikk inn i året 2004 i en mye sterkere posisjon enn det som virket sannsynlig bare noen uker tidligere.
pilLes mer

 SAA 2004-02

- Sigbjørn Johnsen er elitenes talsmann

PROFESSOR Bjørgulf Claussen ved Seksjon for arbeids- og trygdemedisin ved universitetet i Oslo er svært kritisk til Pensjonskomisjonens innstilling. Han mener kommisjonen har laget en innstilling i markedsliberalismens og egoismens ånd.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-02

Nok et angrep på velferdsstaten

- DE SOM TJENER mye skal få mer. De som tjener lite skal få mindre. De som bestemmer dette, tjener best.
pilLes mer

 SAA 2004-02

Dødsbra plan

DET BLE påpekt for noen år siden at nålevende mennesker på jorda nå teller flere enn alle de døde generasjonene til sammen. Her ligger et problem. Nå som vi er flere enn dem blir de dødes elendige bid ...
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-02

Slå tilbake pensjonsranet!

PENSJONSKOMMISJONENS innstilling til nytt pensjonssystem bærer et tydelig klassestempel. Det er sliterne, de lavtlønte og de utslitte i arbeiderklassen - ikke minst kvinner - som skal betale for en "reform" som de norske herskerne mener de har bruk for.
pilLes mer

 SAA 2004-02

Et nytt kapittel i motstanden

DET FINNES ikke noe bedre sted for det fjerde Verdens Sosiale Forum enn Mumbai. Rundt 1,4 milliarder mennesker bor på det indiske subkontinentet. Mange lever i bunnløs fattigdom med sine innhule mager synlige på nesten enhver by eller landsbygate.
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-02

Rottefangeren fra Vermont

AMERIKANSKE DEMOKRATER bruker befolkningens antikrigsfølelser til å øke velgeroppslutningen sin.
pilLes mer

 SAA 2004-02

Nekter å legge seg flat for markedet

AFTENPOSTEN lot nylig direktører for norske selskaper i Brasil skryte hemningsløst av landets radikale president. Den talende tittelen var "Næringslivet hylder president Lula". Men ett år etter at Lula kom til makta har eksklusjonene av fire venstreorienterte skapt rystelser i det regjerende Arbeiderpartiet (PT).
pilLes mer

Linje Linje

 SAA 2004-02

Fattigdom er masseødeleggelsesvåpen

130 MILLIARDER dollar brukte USA i 2003 på krigen i Irak og sikkerhet hjemme. 80 milliarder dollar ville sørge for tilgang for alle på jorda til grunnleggende sosiale tjenester, rent vann og til å fjerne sulten i verden. Fattigdom er et masseødeleggelsesvåpen. Nesten 850 millioner mennesker står på grensa til sult i verden fordi det "ikke er nok penger" til å fjerne ekstrem matmangel. En sjokkerende ny rapport fra slutten av fjoråret, laget av FNs Organisasjon for Mat og Jordbruk (FAO), viste at sulten økte samtidig med at Bush og Blair helte penger inn i dødsteknologien. USA har allerede brukt nesten 100 milliarder dollar på krigen i Irak. Landet har også brukt rundt 30 millioner på "hjemlandssikkerhet". Ifølge FN ville bare 80 milliarder kunne sørge for allmenn tilgang til de nødvendigste sosiale tjenestene, gi alle rent vann og redusere fattigdommen nok til å fjerne feil- og underernæring.
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.