IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ingen månelanding fra Stoltenberg

Den 24. september deltok statsminister Jens Stoltenberg i FNs klimatoppmøte. Dette skjedde i forbindelse med FNs 62. generalforsamling. Les mer  Gnisten 2007-06

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Budsjettet 2008

I 2005 satte den rødgrønne regjeringen seg sammen, og laget de Soria Moria- erklæringen, som fremstod som en ambisiøs og positiv visjon for de kommende fire årene. Nå etter to år kan vi begynne å se resultatet av politikken.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Samarbeidssyken

En smittsom sykdom har bredt seg på venstresiden i kjølvannet av lokalvalgene i september. ”Praktiske” politiske løsninger i form av teknisk og taktisk samarbeid med Frp og andre høyrepartier for å øke sin egen representasjon i formannskap og utvalg, er veien både Rødt og SV dessverre har valgt i en del kommuner. Dette er en taktikk som bare kan bidra til å styrke høyresiden og legitimere Frp.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Formingen av Venezuelas framtid

Mens debatter om Hugo Chavez sine grunnlovstillegg raser i Venezuela, ser Mike Gonzalez på hvorvidt de vil gjøre demokratiet dypere eller sentralisere makta. Artikkelen er oversatt fra Socialist Review, oktober 2007.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Utilslørt rasisme

Den 18. oktober i år fikk Norge sin første svarte minister Manuela Ramin-Osmundsen. Ikke før var nyheten kjent så erklærte Frps Siv Jensen mistillit til henne og stilte spørsmåltegn ved hennes lojalitet til Norge.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Engelske postarbeidere streiker mot nyliberalismen

Den 4. oktober gjenopptok tusener av britiske postarbeidere sine aksjoner mot det engelske postvesenet, Royal Mail. Dette var den første av to planlagte 48 timers streiker ble gjennomført, rapporterer den britiske avisa Socialist Worker.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Burmas folk kan velte regimet

Opprøret i Burma ser ut til å være over for denne gang. Munkene og de andre demonstrantene har ført en modig kamp. Det er nettopp kampen nedenfra, ikke tvetydige fordømmelser fra verdens stormakter, som kan styrte generalene.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

K’Naan

Rapperen K’Naan snakket i juli/august-nummeret av Socialist Review med Colin Smith om å vokse opp i Somalia og om å bruke beats mot USAs utenrikspolitikk.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Et uendelig prosjektjag?

I sommer feide en ny ”omskjæringsbølge” over landet. Denne gangen var det en NRK-reportasje om kjønnslemlestelse av jenter i Somaliland som utløste debatten. Det ble her ”avslørt” at 185 norsk-somaliske jenter har blitt omskjært i løpet av de tre siste årene Bilder av skrikende jenter som blir ofre for denne grusomme skikken rystet oss alle, og som følge av det bestemte regjeringen å innføre hastetiltak som skulle avdekke og avverge kjønnslemlestelse.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

"Negerdebatten"- igjen?

"Og vi sier ikke neger til en neger, det er jo språklig unaturlig", sa Tromsøs politimester Truls Fyhn. Ille nok at Nordens Paris har en hestkuk (det er ok å si hestkuk der oppe, er det ikke?) til politmester. I tillegg er han feig!
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Rederiarrogansen går sin gang!

Etter mykje mediaomtale i haust om rederiskatten, må ein berre konstatera at arrogansen blandt rederia går sin gong.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Kjent, men viktig stoff om kvinnefrigjøring

Lindsay Germans nye bok har et ambisiøst mål. Boka skal på den ene siden avsløre myten blant annet Märtha Lousie har gjort seg til talskvinne for, at kvinner og menn nå er likestilte, og følgelig at kamp for kvinnefrigjøring er et tilbakelagt stadium. Den andre målsettingen er å avvise den feminismen som legger skylda for kvinners underlegne stilling på menn.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Ikke overbevisende nok

Jeg har tidligere lest en del av Roy Jacobsen og har sansen for flere av hans bøker. Likevel ble jeg skuffet da jeg begynte å lese denne boka. Jeg fikk tidlig følelsen av at dette var Roy Jacobsens moralske prosjekt i bokform.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-06

Bygg Rødt!

På vårt landsstyremøte 22. september vedtok Internasjonale Sosialister å gå inn i partiet Rødt. IS har lenge ment at det trengs et nytt parti til venstre for SV. Det trengs et bredt parti som kan målbære de viktigste politiske sakene i vår tid på en prinsippfast måte. Det trengs et parti som konsekvent er mot Vestens imperialistiske kriger. Som krever alle norske soldater ut av hele Afghanistan og som ikke vil trene Irakiske quisling-soldater i Norge.
pilLes mer

 Gnisten 2007-06

Kampen mot AFP

Fellesforbundets landsmøte ga med sin enstemmige uttalelse om en framtidig AFP-ordning et klart signal til regjering og arbeidsgivere: Den framtidige AFP må bli minst like god som dagens ordning.
pilLes mer

Linje Linje

space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.