IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hvordan stoppe Frp i kommunevalget

Aller først: hvordan vi ikke bekjemper Frp! 1. Gjør ikke som Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann (ja, faktisk er han det), Arild Stokkan-Grande, og statssekretær Libe R ... Les mer  Gnisten 2007-04

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

06anitahillestadimg_0710.jpgIkke send dem tilbake til krigen!

Tvangsutsendelsene av de afghanske asylsøkerne har startet, og med det viser den norske staten sitt stygge, rasistiske ansikt.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Norges bidrag til opprustning

I mai avslørte Bergens Tidende gjennom flere oppsiktsvekkende og kritiske artikler hvordan norske myndigheter har bidratt aktivt til å utvikle USAs rakettskjold. Siden år 2000 har det privateide Moss Maritime pleiet godt samkvem med Boeing, som har betydelige kontrakter med Pentagon i «kampen mot terror».
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Forsvar retten til familieliv!

I Norge er retten til å utøve et familieliv, oppdra dine barn og ta vare på foreldre og slektninger så grunnleggende at de fleste av oss tar det som en selvfølgelighet. Med regjeringas forslag i forbindelse med ny utlendingslov, settes det økonomiske krav til kjærlighet.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

09anitahillestadg8blokkade.jpgG8: Hvorfor vi hater dem

6.-8. juni ble årets G8-møte avholdt i landsbyen Heiligendamm, for anledningen kalt Evil Empire, utenfor Rostock. Og nok en gang tvang demonstranter den selvutnevnte verdenseliten til å gjemme seg bak gjerder og kornåkrer.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Valg 2007: - Byrådet i Oslo utgått på dato?

I 2003 så det lenge ut til å bli byrådsskifte på meningsmålingene, men resultatet ble at Høyre likevel klarte å beholde byrådsmakten i Oslo med hårfin margin. Nå er det nytt valg og nye muligheter, ha ...
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

11obiora.jpgVårt raseri har satt søkelyset på politivolden og rasismen

Riksadvokaten har talt: Obiora-saken skal sendes tilbake til Spesialenheten for ny etterforskning. Det kreves flere opplysninger før tiltale eller henleggelse. Justisminister Knut Storberget mottok f ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

12katrina20050829.jpgHva kan vi vente oss av klimameldingen?

I disse dager tar Stortinget og regjeringen sommerferie, og klimameldingen er utsatt flere ganger. Det er grunn til å klage, mener Yngve S. Kristiansen. Han er IS-medlem og 1. kandidat for Miljøpartiet de Grønne i Hordaland.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Palestinere i Libanon fanget i krig mot flyktningeleire

Det er økende frykt om at den libanesiske hærens angrep på flyktningeleiren Nahr el-Bared i nærheten av Tripoli vil bli en del av en generell offeniv mot palestinske flyktninger over hele Libanon. Simon Assaf rapporterer til Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

1617phototheque.orgmanif.jpgEr Sarkozy et signal om at Europa går mot høyre?

Frankrikes nye president vil møte hardnakket motstand mot sin nyliberale offensiv, skriver Alex Callinicos.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Skittent spill om patenter

Patenter er som hellige kuer for legemiddelindustrien. Så rene og hellige at de rettferdiggjør skittent spill. Så mye som en tredjedel av verdens innbyggere lever i dag uten tilgang til livsviktige me ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

20dielinke_sw.jpgDie Linke: Store håp for Tysklands nye radikale venstreparti

To dominerende venstrekrefter i Tyskland slo seg sammen i helga 16-17. juni og dannet Die Linke (Venstrepartiet). Det var de tidligere øst-tyske kommunistene i partiet PDS og Partiet for Arbeid og Velferd (WASG) som slo seg sammen. Helmut Ettinger fra PDS forklarer betydningen av det nye partiet og noen av sakene som møter aktivister i den østlige delen av Tyskland.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

INCORRECTLY POLITICAL

I’m gonna smoke my Marlboro lights I’m gonna guzzle Coke all night I’m gonna eat McDonald’s fries I’ll buy whatever’s advertised I’ll wear my clothes made in Bangkok By kids slaving around the cl ...
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

22profetenogproletariatetomslag_a5_copy1.jpgProfeten og proletariatet

Islam er vår tids fiendebilde og muslimhets er vår tids mest utbredte rasisme. Hvorfor og hvordan forholder vi oss til det? Internasjonale Sosialister ønsker å bidra til større forståelse og klarhet i disse spørsmålene med utgivelsen av heftet Profeten og proletariatet av den engelske marxisten Chris Harman, utgitt for første gang i 1994. Her trykker vi et redigert forord til heftet, skrevet av Mariette Lobo.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

Hamas sin seier i Gaza er et slag mot Bush sine planer

Den palestinske bevegelsen Hamas sin militære seier over den rivaliserende organisasjonen Fatah på Gaza-stripen i midten av juni var et slag mot imperialismen i Midtøsten, skriver Simon Assaf i Socialist Worker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

27_frp_koden_omslag_large.jpgSV og RV er ein gjeng med studentar vi ikkje liker

Med boka «Frp-koden» har Magnus Marsdal skrivi ei politisk analyse av kvifor så mange arbeidarar stemmer Frp. Han prøver å vise korleis Arbeidarpartiet har enda opp med å bli styrt av personer som kan hevda at vi ikkje har klasser i det moderne samfunnet.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

27_frp_koden_omslag_large_copy1.jpgKnekt venstre-sidekoden

«Frp-koden» er mer enn en avdekking av Fremskrittspartiets suksess. Marsdal avslører for venstresida dens sosiale og kulturelle avstand til arbeiderklassen.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

En av vår tids fremste marxister

Etter grunnleggende revolusjonære tenkere som Marx og Lenin, kommer Trotsky på trykk, som nummer tre i Rebels guide-serien, med Gramsci som nummer fire. Heftet gir en kort, men konsis oppsummering av Leon Trotskys viktigste bidrag i kampen for en sosialistisk verden.
pilLes mer

 Gnisten 2007-04

31_natodemo.jpgLang kvelds ferd mot toalettet

Den 26. april fortærte nye NATO en bedre middag i Oslo Rådhus. Et stykke unna, bak en rekke sperringer, markerte mange sin uvilje mot disse hvitsnipp-pøblene, som river det utarmede Afghanistan mer i stykker.
pilLes mer

Linje Linje

 Gnisten 2007-04

Ang. forskningsrapporten om krigsbarn

Den kom i 2004. Den var så god at i 2007 er den adoptert av den norske stat og blir brukt som tilsvar til domstolen i Strasbourg for å dokumentere at all kritikk av staten fra krigsbarna, er feil. Bl ...
pilLes mer


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.