IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

antirasister mobiliserer

Folkefest for kampen mot rasisme

FOLKEFEST MOT RASISME er et nytt antirasistisk aksjonsnettverk som starter med å feire kampen mot rasisme sammen med fagbevegelse, organisasjoner, artister og appellanter i Oslo, 15. september, klokka 13.00 – 18.00.

linje

Publisert: 09.09.2012

Tilslutning fra 14 organisasjoner, LO i Oslo, fagforeninger og varierte appellanter og artister viser at behovet for mer antirasistisk offensiv er ønsket velkommen av mange.

Det dødbringende fascistiske terrorangrepet mot AUF-leiren på Utøya, regjeringskvartalet og den sosialdemokratiske regjeringa og mot hele demokratiet og det multikulturelle samfunnet, 22. juli 2011, fikk hundretusener over hele landet ut i gatene, i solidaritet, i sorg og i protest. Noen måneder senere (30. november 2011) arrangerte LO og fagbevegelsen sin første rene antirasistiske folkemønstring på Youngstorget. Da rettsaken mot Breivik ble innledet, gikk titusener av Oslo-folk fra arbeidsplasser og hjem for å synge "Barn av regnbuen" etter nok et spontant initativ. Grunnlaget for kamp mot rasisme er til stede i massene.

For en lengre (men aldri lang nok) periode etter 22. juli måtte høyrepopulistiske Frp tone ned sitt islamofobe grums. Mens statsministeren snakket om åpenhet og toleranse som samfunnets grunnverdier. Politiske ledere fra både Arbeiderpartiet og Høyre gikk høyt på banen mot islamofobi og annen rasisme. Likevel, i grell kontrast, fører regjeringen en like hensynsløs asylpolitikk. Palestinere og andre som aksjonerer for sin rett til asyl jages fra gatene i Oslo. Rom-folk og fattige og hardt undertrykte grupper fra Romania og øst-europa blir diskutert som om de var vandrende "problemer" i seg selv, mens kommunale myndigheter og politi går ut for å "renske" (et ord som faktisk ble brukt av politiet da de aksjonerte mot Vaterlandsparken i Oslo 3. september) sentrumsområder for Rom-folk - blant annet ved å rane dem for deres få livsnødvendige eiendeler (pledd, klær, telt) uten å verken logføre det eller ville gi tingene tilbake. Politiet stjeler altså fra de fattigste - og grunnen til at de kan tillate seg dette er rasismen! Og mens en del politikere diskuterer fattige fra Romania og øst-europa på en nedlatende måte, har sjokkerende grove rasistiske uttalelser - fullt på høyde med holocaustvekkende nazi-propaganda - om sigøynere og Rom-folk florert gjennom leserinnlegg i lokalaviser, i net-tabloidenes kommentarfelt og på andre sosiale medier. Heller ikke kan vi regne med at vi har sagt et endelig farvel til islamofobi fra Frp og andre, selv om denne fortsatt kanskje er tonet ned. Alt på nyåret 2012 innledet blant annet avisa Klassekampen til en fruktløs debatt om forbud mot Niqab, en type diskusjon vi så alt for godt kjenner igjen fra pre-22.juli-klimaet, og som snarere enn å frigjøre noen som helst fra noe som helst, bare leder til arrogant selvgod fordømmelse og rasisme under "de norske" og "liberale" verdienes faner.

At den allment fordømte massemorderen Breivik tilhørte den islamofobe gryta av brune strømninger og bevegelser, har heller ikke begrenset stadige offensive forsøk i gatene fra ny-fascistiske og rasistiske organisajoner som Norwegian Defence League (NDL), Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) og de reindyrka nazistene i Nordfront. Disse og andre rasister, som i Honest Thinking, er ikke snauere enn at de i tillegg sutrer over at den "islam-kritiske" røst er truet og undertrykt i offentligheten. Antirasister må aldri la disse brunsvina få organisere hatet sitt i fred. De må aldri få fotfeste. I Stavanger i juni samlet mer enn tusen antirasister seg til folkefest mot NDL og SIAN. En mindre gruppe av både tilreisende og lokale antirasister forsøkte også å konfrontere fascistene på en mer direkte måte. Titalls antirasister fra Norge dro også samlet til Århus i Danmark, mars 2012, og deltok i en folkemønstring som samlet 8000 mennesker til kamp mot et lite hundretalls islamofobe nyfascister fra Danmark og Europa. Folkemønsteringen ledet til at fascistene ble omringet og jaget ut av byen med politieskorte.

Med Folkefest Mot Rasisme, 15 september, vil antirasister samle seg for å feire kampen mot rasisme og fascisme på en positiv og kulturell måte, og vise bredden i den antirasistiske bevegelsen. Alle organisasjoner som deltar vil få anledning til å holde stand og vise frem noe av sitt antirasistiske arbeid. Mens legendariske artistveteraner som Pelle Parafin deler scene med Hip Hop, Cajun-musikk og Blues. Palestinere som har aksjonert gjennom palestinerleiren vil være representert blant appellantene, det samme vil AUF og LO. Bli med og feire kampen mot rasisme, i gata utafor cafe Blitz, Pilestredet 30 c, Lørdag 15. september klokka 13.00 - 18.00.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.