IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Fotnoter om den norske rasismen

Politiets sikkerhetstjenestes (PST) årlige trusselvurdering betegner pengeoverføringer til utlandet som ekstrem islamistisk aktivitet. PST mener dessuten at politisk vold inspirert av ekstrem islamisme er en vesentlig utfordring for Norge framover.

linje

Publisert: 17.03.2008

Er PST like bekymret for pengeoverføringer til utlandet dersom mottakeren heter NATO og bedriver ”politisk vold” mot muslimer?

Trygt for afghanere i Afghanistan?

En uke etter angrepet på Serena hotell i Kabul, der journalist Carsten Thomassen ble drept, ble ytterligere fem afghanere tvangssendt fra Norge til Kabul. Siri Johnsen, assisterende direktør i Utlendingsnemnda (UNE), mener angrepet mot Serena Hotell var et angrep mot utlendinger, og at situasjonen ikke er endret for afghanere. UNE hevder at de fem afghanerne ikke utsettes for fare, og at de trygt kan sendes tilbake. Samtidig fraråder Utenriksdepartementet nordmenn å reise til Afghanistan.

Ambulansesjåførene frikjent

Statens helsetilsyns frikjenning av ambulansesjåførene som forlot Ali Farah i Sofienbergparken er en skandale. Svikten var ikke markant nok til at sjåførene skal miste autorisasjonen, heter det fra tilsynet. Statens helsetilsyn har dermed kommet frem til en helt annen konklusjon enn Helsetilsynet i Oslo og Akershus gjorde i august, da de slo fast at sjåførenes uttalelser klart var diskriminerende oppførsel, som kunne forstås med rasistiske overtoner.

Istedenfor å stille ledelsen på Ullevål sykehus til ansvar, forsøker de å dysse ned saken. Frikjenningen viser at statens helsetilsyn ikke tar rasisme og diskriminering på alvor. Sjåførene bør miste jobben, og de bør dessuten ekskluderes fra Fagforbundet.

500 demonstrerte for hawala

500 personer fra det somaliske miljøet i Norge demonstrerte mot politiets håndtering av de terrormistenkte fra Somalia den 7. mars i Oslo. – Vi demonstrerer fordi vi vil vise vår grunnleggende rett til å sende penger til våre familiemedlemmer og til ulike organisasjoner. Det er ikke snakk om å støtte terrororganisasjoner, men vi støtter ulike frigjøringsgrupper. Vi er i sjokk etter påstander om terrorstøtte, sier Ibrahim Abdaziz til Utrop. Demonstrantene samlet inn penger som skulle sendes via hawala-systemet, og overleverte et brev til justiskomiteen der de blant annet skriver at de føler seg mistenkeliggjort og forfulgt av politiet.

UNE anket i siste sekund

Holmlia-ungdommene Abbas og Fozia Butt vant i tingretten i januar. Søskenparet, som har bodd nær 17 år av sitt liv i Norge, skulle likevel ikke kastes ut av landet og sendes til Pakistan. Avgjørelsen var en stor seier, ikke minst for Abbas og Fozia, som satt på Trandum asylfengsel mens rettsaken deres pågikk.

I siste sekund har Utlendingsnemnda (UNE) anket saken, og nå blir det en ny runde i retten. UNE fastholder at søskenparet er utvist for kriminelle forhold, fordi moren deres tok dem med til Pakistan, uten lov, da de var 6 og 7 år. Frem til rettsaken er Abbas Butt rettighetsløs, og kan verken jobbe eller gå på skole. Støttegruppa for Abbas og Fozia Butt betegner UNEs anke som ren trakassering. – Det er tydelig at Utlendingsnemnda ønsker krig i denne saken. Det skal de få, sier søsknenes advokat Arild Humlen til Dagbladet.

Barna blir borte

Det har siden år 2000 forsvunnet mer enn 608 mindreårige fra asylmottak. Politiet gjør ifølge PRESS (Redd Barna Ungdom) lite, eller ingenting, for å spore opp de bortkomne barna.

Hvert år kommer det ca 200-300 barn alene til Norge for å søke asyl. Ifølge PRESS kan hvem som helst dra på et mottak og kidnappe barn, utnytte det i menneskehandel, eller på andre måter.

Migrasjon reduserer omskjæring

Omskjæring av jenter er på vei ned. - Jenter i eksil tar til seg kulturen i nye hjemland der omskjæring er forbudt. Praksisen er på vikende front også internasjonalt, ifølge sosialantropolog Aud Talle. Funnene til Talle bygger på samtaler med 33 kvinner i Norge og 78 omskjærere i Somalia, og stemmer overens med tendenser fra andre land i Europa.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.