IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Henrik Christensen:

Et liv i kamp

Henrik Christensen ble 29 år. Han etterlater en samboer, Connie og en fire år gammel sønn. Henrik var en viktig kamerat for IS i København. Han har vært aktiv sosialist gjennom 80-åra og var en ivrig fagforenings aktivist.

linje

Publisert: 01.04.1992

Som militant i Spesialarbeiderforbundet hadde han et godt rykte og nøt stor respekt i faglige kretser i København. Han skrev ofte i vår søster avis Socialistisk Arbejder Avis og engasjerte seg spesielt i anti-rasistisk arbeid.

Følgende er et utdrag av et leserinnlegg skrevet av Henrik som ble trykt i Det Fri Aktuelt fem dager før han døde:

"Det finnes nemlig kun en virkelig effektiv medisin mot rasismen, som samtidig kan gjøre noe med de dårlige sosiale forhold: hev dagpenge-satsene og sosialhjelpen så folk kan leve et ordentlig liv, og ikke behøver å finne syndebukker for deres egen elendige økonomiske situasjon. Bygg flere boliger så folk ikke må slåss om de få som finnes. Bygg flere barnehager, stopp skolenedleggelser og nedskjæringer i den offentlige sektor.

Det ville være rasisme-bekjempelse som monner! Det er umulig helt å fjerne rasismen i et kapitalistisk samfunn, hvor den enkeltes overlevelse blir en kamp mot andre om restene fra de rikes bord.

Kun ekte sosialisme, der allminnelige mennesker har makten, kan en gang for alle avskaffe rasismen og de andre sykdommer vårt samfunn lider av.

Men også i dag kan vi komme langt i kampen mot rasismen, hvis danskene, innvandrere og flyktninger sammen kjemper for et bedre liv, istedenfor å slåss mot hverandre."


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.