IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Hva slags parti skal Rødt være?

Internasjonale Sosialister er med i Rødt. Vi vil bygge Rødt fordi det trengs et bredt, åpent, radikalt venstreparti som kan målbære de viktigste politiske sakene i vår tid på en prinsippfast måte.

linje

Publisert: 15.02.2008

Det trengs et parti som konsekvent er mot Vestens imperialistiske kriger.

Det trengs et parti som er konsekvent for miljø og som virkelig vil gjøre noe med den globale oppvarmingen.

Det trengs et parti som er konsekvent mot nyliberalisme.

Det trengs et parti som er konsekvente og kompromissløse antirasister, som er krystallklare mot muslimhets.

Det trengs et parti som konsekvent avviser og bekjemper kvinneundertrykking, homohets og alle andre former for diskriminering.

Rødt må orientere seg mot arbeiderklassen og fagbevegelsen. Partiet må alltid støtte arbeidere i kamp, og alltid sette disse kampene inn både i en nasjonal og internasjonal sammenheng.

Vi må bli flere og slåss for større oppslutning. Det betyr at vi aktivt må forholde oss til bevegelser og grupper som i dag ikke nødvendigvis ser på Rødt som et alternativ, og gå i dialog med dem.

Rødt må både utfordre og samarbeide både med resten av venstresida og nyere sosiale bevegelser. I alle saker der det er mulig må vi ta initiativ til, eller delta i felles fronter, aksjoner, kampanjer og lignende. Vi må finne fram til felles grunnlag for dette samarbeidet. Samtidig må vi aldri skjule uenigheter med dem vi samarbeider med. På den måten kan andre se hva vi står for og hvordan vi jobber. Gjennom slike enhetsfronter kan vi vinne arbeiderklassen til revolusjonær politikk.

Internasjonal solidaritet og anti-rasisme må være et fundament for partiet. Vi vil ha et fargerikt parti, også i den forstand at Rødt må reflektere den multietniske og flernasjonale arbeiderklassen i dagens Norge. Dette vil være avgjørende for Rødts utvikling. Uten å organisere blant de mest undertrykte i dagens Norge, kan ikke partiet på sikt fylle sin rolle som et virkelig solidarisk venstreparti.

Partiet må bygges på et demokratisk grunnlag. Det krever at det utvikles en demokratisk og inkluderende partikultur, der medlemmene reelt bestemmer. Et slikt parti må bestå av aktive medlemmer. Medlemmene må skoleres, og det må etableres et klima der man dyktiggjør hverandre, og der det er rom for uenigheter. Meningsbrytning er en forutsetning for å kunne utvikle riktig politikk.

Demokrati er mer enn å stemme i valg. Reelle forandringer til det bedre kommer nedenfra, og et ekte demokrati krever at folk engasjerer seg, ofte på tross av det som er bestemt i styre og stell. Derfor ønsker vi et Rødt som kan fungere som organisator for sosiale bevegelser og konkrete aksjoner og kamper. I alle de andre partiene, er stortingsgruppene og andre folkevalgte de som faktisk bestemmer. Rødts folkevalgte må være underlagt medlemsdemokratiet. Vi ønsker et parti der parlamentarisk arbeid er en integrert del av partiets aktivitet, og ikke en virksomhet for seg.

Det haster å bygge Rødt. Flertallet av medlemmene i fremtidens sosialistiske parti har fremdeles ikke sluttet seg til partiet. Bli med oss og bygg det!


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.