IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Obioras drapsmenn frikjent

linje

Publisert: 20.01.2008

Riksadvokaten henla saken mot de fire politibetjentene som var ansvarlige for Obioras død. Ikke overraskende kom avgjørelsen rett før jul som om ingen skulle registrere det midt i julestresset.

Det var alikevel godt frammøte på punktmarkeringen utenfor Justisdepartementet lørdag 22. desember. I følge politiet er det ikke relevant at de fire har flere anmeldelser for voldsbruk og de kaller "påstandene" om rasisme for vrøvl. Det verste er at riksadvokaten velger å tro at de ikke visste at maktbruken deres kunne være fatal.

Også lørdag 5. januar var det demonstrasjon i Oslo og flere andre byer. Flere hundre mennesker gikk i tog fra Jernbanetorget til Justisdepartementet.

Nå er det ikke første gang og høyst sannsynlig heller ikke siste gang, at folk har mistet livet etter å ha blitt utsatt for det famøse halsgrepet. Dette er ikke nytt for folk flest, men for politibetjenter i Trondheim skal dette ha vært ukjent.

Riksadvokaten synes å ha vektlagt Spesialenhetens rapport og ikke tatt hensyn til andre vitneutsagn enn de som var trukket fram av Spesialenheten. Det hele er en skandale, og familien gjør rett i å gå til sivilt søksmål mot politibetjentene. Det snakkes varmt om integrering og mangfold. Men riksadvokatens henleggelse betyr mer enn tomme ord på konferanser. Er det dette Norge som er verdens beste land å bo i. I så fall, for hvem?

For å forstå hvorfor dette skjer, må vi se på hva slags rolle politi og rettsvesen har i et kapitalistisk samfunn. Det er det kapitalistiske stats- og voldsapparatet som taler i denne saken. Dets oppgave er å holde folk på plass, også når det lyser rasisme lang vei.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.