IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

06anitahillestadimg_0710.jpg

pil Foto: Anita Hillestad

Ikke send dem tilbake til krigen!

Tvangsutsendelsene av de afghanske asylsøkerne har startet, og med det viser den norske staten sitt stygge, rasistiske ansikt.

linje

Publisert: 18.08.2007

Da de afghanske marsjdeltakerne kom til Oslo 16. juni, hadde de fått mye støtte fra folk langs marsjruta.

- Vi er godt fornøyd med marsjen så langt, sa Zahir Athari, afghanernes talsperson, da vi snakket med ham på marsjens fjerde dag - 22. mai - da de gikk fra Skvorkmo til Meldal.

Han fortalte at hensikten bak marsjen er å samle støtte fra vanlige folk i Norge, og det er akkurat det de har opplevd.

Da de kom til Oslo, ble de mottatt av biskop Ole Christian Kvarme i bispegården. Han serverte mat og drikke, og sammen med sine politiske støttespillere fikk afghanerne høre at Kvarme i sin appell støttet deres rop om opphold i Norge. Biskop Kvarme bidro også til å utsette tvangsutsendelsene ved å gjøre utlendingsmyndighetene oppmerksom på at noen av afghanerne hadde konvertert til kristendommen.

Utrolig arroganse

Regjeringa og Bjarne Håkon Hanssen har ikke firt en millimeter når det gjelder deres mål om å sende afghanerne tilbake til et krigsherjet Afghanistan. Hans statssekretær, Libe Rieber-Mohn, har i diverse intervjuer med NRK avvist afghanernes krav. Sammen med Aps stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande, har hun utvist en utrolig arroganse.

Zahir Athari er naturlig nok skuffet.

- Hvorfor er det så vanskelig å forstå at vi ikke kan leve i en krig?, uttaler han til VG Nett.

Afghanske flyktninger i Norge lever i frykt. De lever i frykt for å bli arrestert av politiet hele døgnet, for bli tvangsdeportert til et krigsherjet Afghanistan.

Denne frykten har ikke blitt mindre de siste ukene. Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan blir stadig værre, og flere kommentatorer sammenlikner den med situasjonen i Irak. Situasjonen har ikke bare forandret seg til det verre i sør og øst, men i hele landet.

Selvmordsangrep og USA/ISAF drap på sivile er nærmest blitt en dagligdags hendelse. Fredag 29. juni skal 50 til 80 sivile ha blitt drept i USA-ledede flyangrep i den sørlige Helmand-provinsen, i følge BBC. En uke tidligere skal 25 sivile ha blitt drept i samme område.

Norske myndigheter spiller med afghanernes liv når de nå tvangssender afghanere tilbake til denne virkeligheten. Å søke trygghet i Norge i en slik situasjon, burde være en menneskerett.

Stortingsrepresentant Ågot Valle fra SV har nettopp kommet tilbake fra Afghanistan der hun har snakket med FNs Høykommisær for flyktninger. Hennes budskap er klart: regjeringa må snu og stanse tilbakesendingen av afghanerne. Deres søknader må behandles på nytt.

Unge Venstre har krevd amnesti for den type flyktninger som afghanerne tilhører, mennesker som lever illegalt i Norge og ikke kan sendes tilbake til hjemlandet. Det er et krav vi støtter fullt ut.

Plendemonstrasjonene foran Stortinget har begynt igjen, og igjen demonstrerer SV’ere mot sin egen regjering. Det er det all grunn til å fortsette med. Kravet må værer at ingen afghanere skal tvangssendes ut av Norge.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space
space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.