IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Lang kvelds ferd mot toalettet

31_natodemo.jpg

Den 26. april fortærte nye NATO en bedre middag i Oslo Rådhus. Et stykke unna, bak en rekke sperringer, markerte mange sin uvilje mot disse hvitsnipp-pøblene, som river det utarmede Afghanistan mer i stykker.

linje

Publisert: 18.08.2007

Mot slutten ville noen av demonstrantene ytre sin vemmelse enda tydeligere, og trampet ned de ytterste små gjerdene. Ingen reagerte på det. Sammen med pressen fulgte flere av oss skuelystne etter. Nederst stod politiet, og her ble det utvekslet aggresjoner mellom noen av demonstrantene og lovens håndhevere, som hegnet om krigsfruens og hennes knekters middagsro med bikkjer, helikoptre, hjelmer, gassmasker, spraygass og monsteraktige kjøretøy.

Etter hvert trakk jeg meg tilbake fra ærens mark, men stanset et stykke lengre opp i gata for å prate med en venn. Politiet ropte noe over en høytaler, men det var ikke lett å oppfatte i all kakofonien. Dessuten gikk jeg nå som vanlig sivilist på offentlig og tilsynelatende eneste farbare vei.

Plutselig kom de gjenværende demonstrantene flyktende fra en dusj spraygass. Ettersom lufta er for alle, fikk jeg meg et skikkelig magadrag som reiv og flådde i strupen. Nye doser gass gikk til frontalangrep i luftveiene, og vi løp i den eneste retningen vi så. Brått var gata stengt av politi i marsboermundur og annet sofistikert utstyr. På den andre siden dukket de uhyrlige kjøretøyene opp og klappet seg rundt oss som en felle.

Drøyt 200 mennesker ble innesperret i denne enklaven. Og jeg måtte tisse. En politimann rådet meg derfor til å gå mot slusen, hvor folk ble skviset ut en for en. Jeg ble lempet gjennom en smal korridor av politifolk som undersøkte lommer og ryggsekk før de bakbandt hendene mine med strips. Utenfor ble jeg i likhet med alle de andre stuet som pakkepost på den kalde bakken mellom bena til hun foran. Dette førte meg ikke et skritt nærmere hjemmet mitt eller det forjettede toalettet, for det tok flere timer å ekspedere drøyt 200 mennesker på denne måten. Så mye for en politimanns ord.

«Jeg må ikke tisse,» sa jeg til trykket i underlivet «Visualiser at du drar det innover i kroppen,» rådet noen. Nød lærer naken kvinne å spinne, i alle fall en bakbundet fange å knipe smertelig sammen.

Siden skulle ferden gå til Politihuset, men den gikk til Akershus festning. Flere begynte å rope på toaletter. Etter en rekke viderverdigheter fikk jeg - under over alle undre - gå på do. Nesten seks timer etter at trangen hadde meldt seg. Det innebar også fem-ti minutter med frie armer og hender. Etterpå ble de bundet foran.

Klokka to om natta, etter mange timer i dette underlige fangenskapet, fikk vi gå.

Om noe gikk galt for Condi og hennes løpegutter i planleggingen av nye vandaltokter, var det i alle fall ikke norsk politi det strandet på.

Hege Ramson


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space
space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.