IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Tusener av egyptiske arbeidere i aksjon

Hosni Mubaraks angrep på fagforeningsaktivister har ikke lykkes med å dempe streikebølgen i Egypt, skriver Simon Assaf i Socialist Worker.

linje

Publisert: 10.05.2007

Den egyptiske regjeringen har startet et angrep på fagforeningsaktivister som nylig sto i spissen for en streikebølge. Sikkerhetspolitiet har stengt Senteret for Fagforeninger og Arbeidernes Tjenester i byen Nagaa Hammadi. De truer nå fagforeningssentre i byene Helwan og Mahal der en aksjon fra 27 000 arbeidere i Ghazl el-Mahals tekstilfabrikk i desember inspirerte en rekke ville streiker.

Det egyptiske regimet- ledet av den USA-støttede diktatoren Hosni Mubarak – har anklaget arbeidersentrene for «kommunisme» og «spredning av streikekultur». Politiet har kunngjort at senteret vil bli stengt «uansett holdbarhet eller lovlighet» til ordre fra sosialministeriet.

Mubarak-regimet er en nøkkelalliert til USA i midtøsten-området. Forrige måned forandret Mubarak grunnloven i et forsøk på å stanse landets voksende bevegelse for demokrati og å bringe opposisjonspartiet Det Muslimske Brorskap til taushet.

Angrepet som etterfølger en offensiv fra egyptiske sjefer mot streikelederne har ikke lykkes i å dempe den økende militansen. I begynnelsen av april stormet søppelarbeidere i Giza, nær hovedstaden Kairo, selskapets kontorer i protest mot at lønningene deres ikke var utbetalt.

Feiginger

Sinte arbeidere skrek «ministrene er feiginger» og trosset militær lov for å knuse vinduer og biler som tilhører ledelsen. I provinsen Monofiya i Nil-deltaet har rundt 2700 arbeidere okkupert en privateid tekstilfabrikk. Sjefene har offentliggjort en liste på 20 arbeidere som de anklager for å ha satt i gang streiken. I følge rapporter, skal fabrikken ha blitt omringet av sikkerhetsstyrker.

Over 4000 tekstilarbeidere i byen Alexandria ved Middelhavet har spasert ut av arbeidsplassen på grunn av forsøk på trekk i lønna for en tidligere streik. I Kairo har 9000 kornmagasin-arbeidere slått tilbake et forsøk fra regimet på å kutte korntilførselen til et statseid selskap og overføre produksjonen til et privat firma.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.