IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

27_immigrantdemo_la_usa_040707__12.jpg

pil Foto: indymedia.org

Immigrantmarsjen i LA sender et budskap

Gatene i downtown Los Angeles ble et hav av røde skjorter 7. april da minst 20 000 mennesker møtte opp til en av de største demonstrasjonene for immigrantrettigheter siden megamarsjen forrige vår, skriver Robert D. Skeels og Shaun Harkin i den USAske avisa Socialist Worker.

linje

Publisert: 10.05.2007

Organisatorene som ikke ventet mer enn rundt 800 mennesker som samlet seg til en liknende demonstrasjon for to uker siden, ble overrasket av menneskemengden som tøyet lengden på den litt over tre kilometer lange ruta ned Broadway Avenue til rådhuset i LA.

Oppmøtet var drevet fram av opposisjonen til Bush-administrasjonens nye immigrasjonsreform-forslag, som nylig er offentliggjort.

Det Hvite Hus sin plan inneholder mange av tvangsforordningene i den høyrevridde Sensenbrenner-loven som ble stanset i Kongressen i fjor på grunn av massedemonstrasjonene – slik som en firedobbelt økning i grensegjerder og mer enn 50 prosent økning i grensepatruljepersonell.

Det vil også etablere et nytt «Z» visum som vil tillate udokumenterte immigrantarbeidere å søke om treårige arbeidstillatelser som kan fornyes i det uendelige, men til en kostnad av 3,500 dollar i timen.

For å få en tillatelse og bli permanente borgere, må udokumenterte immigranter vende tilbake til sitt hjemland, søke på en USA-ambassade eller konsulat for å komme tilbake og betale en bot på 10,000 dollar. Kostnaden for arbeidstillatelser og det grønne kortet vil totalt bli mer enn 20,000 dollar – langt utenfor rekkevidde for det store flertallet av lavtlønte immigrantarbeidere.

Bush-forslaget vil også bryte opp immigrantfamiler, i følge Washington Post: «I en ny dreining vil flere grønne kort bli gjort tilgjengelige for faglærte arbeidere ved å begrense visa for foreldre, barn og søsken til statsborgere i USA. Midlertidige arbeidere kan ikke bringe familiene sine inn i landet».

Ønsker å finansiere irak-krigen

Som LA-demonstrant Armando Garcia fortalte en reporter fra Associated Press, «Ved å kreve så mye vil Bush bli enda dyrere enn prærieulvene». Francisco Gomez var enig. «Multipliser dette med alle de illegale immigrantene her…det er innlysende at Bush ønsker å finansiere sin iraq-krig med våre penger».

Maria López, en udokumentert immigrant som arbeider som syerske og sender 200 dollar hjem til familien i Mexico hver måned, sa «Vi har ingen mulighet til å skaffe så mange penger, og Bush vet det. Han gjør dette med vilje, og vi blir ikke engang legale borgere».

Under protesten bar tusener av mennesker klare røde «Amnistia» plakater og bannere med slagord som «Alto A Las Redadas» (Stopp raidene), og «Alto Los Deportaciones» (Stopp deportasjonene). Den livlige og bestemte folkemengden ropte «El pueblo unido, jamas sera vencido» (Et forent folk vil aldri bli beseiret) og «?Que queremos? !Amnistia!» (Hva vil vi ha? Amnesti!).

Mange demonstranter hørte om begivenheten i lokale spanske media. «Jeg hørte om dette på radio El Piolin», sa en demonstrant. «Mange mennesker sier at bevegelsen blir mindre. Jeg mener at dette kommer til å sende ut et budskap».

Demonstranter var også klar over forslaget, kalt Strive-loven, som ble satt fram av representantene Luis Gutiérrez og Jeff Flake. Selv om det blir sett på som mindre strengt, vil Strive-loven også skape et gjestearbeider-system som ikke er så ulikt det Bush forsøker å presse fram.

Frammøtet i LA vil helt sikkert bygge bevegelse for en nasjonal aksjonsdag på 1. mai. Arrangementer er allerede planlagt i minst et dusin byer, fra LA til Boston, og Chicago til North Carolina.

Og viktig, lokalavdelinger av International Longshore and Warehouse Union i seks vestkyst-havner har bestemt seg for å delta på aksjonsdagen ved å arrangere «stopp arbeidet møter» for å støtte arbeidere og immigrant-rettigheter.

Størrelsen og sinnet hos deltakerne i Los Angeles-marsjen og massemøtet er en klar indikasjon på at immigrantrettighets-bevegelsen ikke har «forsvunnet». 1. mai vil bli en mulighet til å organisere sinnet mot Bush sitt forslag og bygge kampen for krav som går lengre enn det både demokrater og republikanere er villig til å foreslå.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space
space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.