IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Debatt

En vår kveld i Sofienbergparken, Grûnerløkka, Oslo indre øst.

linje

Publisert: 10.05.2007

Det er vår. Det er varmt i sola. Familier, barn, voksne, ungdommer, alle er ute for å nyte det fine været.

Det er flere som også er ute. Politiet er der. De er med og uten uniform, med og uten ørepropper, uten og med bikkjer. En av bikkjene er løse. En golden retriver som svinser rundt blant småbarn og griller med kjøtt. Den andre bikkja er i en lang line, tilsynelatende ustyrlig, med en politidame i andre enden.

Jeg spør politidamen i line om dette virkelig er nødvendig?

- Hvorfor lar dere bikkjene løpe opp i mat og grilling å skremme folk?

- Det er mye narko her, er svaret. (Jeg så ikke at de fant noe stoff på noen denne kvelden.) Gjør dere sånn i Frognerparken også? Spør jeg. - Nei, svarer damen med den ustyrlige politibikkja.

Det utvikler seg til en diskusjon som verken er høylydt, eller på noen måte kan virke truende på politidamen i andre enden av lina. Likevel velger hun å kreve meg for legitimasjon. Det har jeg ikke. - Men jeg bor rette borti gata her, sier jeg.

Dette holder ikke for damen. Hun krever navn, adresse, personnummer og telefon. Noe hun får. Men dette er ikke nok. Hun vil også vite om jeg har barn.

- Det trenger jeg vel egentlig ikke opplyse om?, sier jeg. Da blir det for mye for damen i uniform. Hun tilkaller forsterkninger som det heter. En politimann i sivil, med propper i øra og en annen politidame i uniform dukker opp.

- Også en dame i din alder!, sier den nye politidamen rettet mot meg. (Hun var nok omtrent på alder med meg.) - Ja, sa jeg. Men hva har jeg egentlig gjort?

- Også en dame i din alder!, gjentar hun, med steinansikt og mord i blikket. Jeg drar litt på smilebåndet. Situasjonen er jo komisk. Jeg er i min egen park og har i utgangspunktet stilt spørsmålstegn ved om det var nødvendig å ha disse bikkjene flygende løse, tilsynelatende uten særlig styring. Men nå blir det for mye for politidamen på min alder.

- Også en dame i din alder!, gjentar hun og tar plutselig ett par blanke håndjern ut av baklomma og setter dem på meg. Det er stramt og ubehaglig med hendene bak ryggen.

I mellomtiden har min venninne Monica kommet bort. Hun lurer på hva dette dreier seg om. Blir påsatt håndjern hun også. Vi blir geleidet gjennom parken med håndjern. Politibilen som skal frakte oss bort, har parkert rett utenfor vår lokale bar. Folk ser høflig vekk, da de stapper oss inn i baksetet.

Historien slutter selvfølgelig ikke her. Vi ble fraktet til politistasjonen og satt på glattcelle i to timer. Historien slutter ikke her heller. Min venninne Monica, forøvrig med afrikansk bakgrunn, måtte, før hun gikk inn i cella, ta av seg alle klærne og ble grundig kroppsvisitert. Noe jeg slapp. På veien ut etter endt «soning» fikk hun med seg en bot på 6000 - sekstusen - kroner. Jeg fikk ingenting.

Historien slutter nok ikke her heller.

Randi


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.