IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Ut av Afghanistan nå!

linje

Publisert: 29.03.2007

Alle norske soldater må trekkes ut av Afghanistan nå. Norge deltar i okkupasjonen av det krigsherjede landet. Et Afghanistan der sivilbefolkningen blir påført enorme lidelser, særlig i sør. Den internasjonale tenketanken Senlis Council har dokumentert forferdelige tilstander i Sør-Afghanistan, blant annet om helsesituasjonen. Rundt 4000 sivile afghanere ble i 2006 drept under de 2000 bombetoktene som Nato gjennomførte over den sørlige delen av landet. Ingenting er blitt gjort for å forbedre helsetilstanden for sivilbefolkningen etter fem og et halvt år med «anti-terror»-krig.

I følge Senlis Council , symboliserer gapet mellom militær innsats og helsehjelp til krigsofrene en bevisst neglisjering av afghanernes interesser fra det internasjonale samfunnet. Senlis påpeker også at motstanden i sør i alle fall består av to kategorier: den harde ideologiske kjernen i Taliban og «Grasrot-Taliban» som rekrutteres på grunn av bunnløs fattigdom.

Det er meningsløst å trekke et skille mellom ISAF og Enduring Freedom. Begge operasjoner er deler av USAs imperialistiske krig mot landet. Dette handler ikke om krig mot terror, det handler om USAs krig for økonomiske og geopolitiske interesser.

Regjeringsvedtaket om å sende norske soldater til Kabul, trekker Norge enda lenger inn i krigen. Det er derfor ingen grunn til å bli overrasket hvis norske soldater kommer hjem i likkister. Med dette vedtaket bidrar Norge også til å avlaste USA i Irak der Bush har enorme problemer, blant annet fordi krigs-koalisjonen ser ut til å falle sammen. Både Danmark og Storbritannia har annonsert at de vil trekke ut sine soldater.

Regjeringas forsikringer om at norske soldater ikke vil bli sendt til Sør-Afghanistan er tvilsomme. Og om det viser seg å bli slik: det er ikke noe «bedre» å krige i Kabul. Det er derfor tid for antikrigsmobilisering. Fredsinitiativets vedtak i februar som innebar at forslaget om at alle norske styrker må trekkes ut av Afghanistan umiddelbart ble nedstemt, er trist.

Det er nå et kraftig behov for å mobilisere mot norsk krigsinnsats. Antikrigsbevegelsen har en jobb å gjøre. En viktig mulighet er Natos utenriksministermøte som holdes i Oslo 26 og 27. april.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.