IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Pressemelding

Internasjonale Sosialister tar avstand fra Inge Lønning

At Lønning nå går ut og tilsynelatende ønsker å redde sjela til lederne for sosialdemokratiet, bunner i en dyp frustrasjon. De siste årene har Høyres ideer om privatisering, såkalte frie markeder, nedkjæringer og støtte til USAs angrepskriger blitt stadig mer isolerte.

linje

Publisert: 06.09.2005

Inge Lønning, Stortingets visepresident og høyrerepresentant, går i forbindelse med folkemønstringen for en ny kurs, den 3. september, hardt ut mot Internasjonale Sosialister (IS).

Han mener at vi fordekt "hyller" Arbeiderpartiet. At vi ønsker å avskaffe demokratiet gjennom revolusjon. At vi utløste volden under protestene mot EU-toppmøtet i Gøteborg i 2001. At vi vil nekte de fattige i den tredje verden muligheten til å delta i en friere verdenshandel. At vi ønsker å overlate Irak til seg selv.

Han synes det er underlig at Utdanningsforbundet og Sykepleierforbundet vil delta i en demonstrasjon hvor også IS deltar. Han appellerer til Valla, Stoltenberg og Halvorsen om å ta avstand fra Attac og Internasjonale Sosialister.

Det er riktig at IS ønsker en ny rød-grønn regjering.

Det er riktig at vi mobiliserer mot EU-toppmøter. Vi nekter for å ha utløst noen vold ved EU-toppmøtet i Gøteborg, og har heller aldri hatt noe ønske om det. Derimot skjøt politiet umotivert ned- og drepte nesten en demonstrant.

Det er riktig at vi mener at verdenshandelen ikke retter på den globale fattigdomskløften.

Det er riktig at vi mener at okkupasjonen av Irak bør opphøre.

Det er også riktig at vi er revolusjonære. Men vår oppfatning av en revolusjon handler ikke om en elitegrupperings selverklærte voldsromantikk. Den handler om flertallets aktive deltakelse i en prosess der demokratiet kraftig utvides i forhold til dagens sterkt begrensende parlamentariske rammer.

Lønning derimot er mot en ny regjering. For EU-toppmøter uten protester utenfor. For frihandel og klasseforskjeller. For fortsatt okkupasjon av Irak. Mot revolusjon og mer demokrati.

At Lønning nå går ut og tilsynelatende ønsker å redde sjela til lederne for sosialdemokratiet, bunner i en dyp frustrasjon. De siste årene har Høyres ideer om privatisering, såkalte frie markeder, nedkjæringer og støtte til USAs angrepskriger blitt stadig mer isolerte. Færre og færre ønsker denne politikken.

Lønnings svar er kommunistfrykt og Mcchartyisme. Han tror at ved å stemple de nye folkelige og populære bevegelsene som kommunistiske og ekstreme, skal han skremme folk vekk. Slik demonstrerer Lønning sin egen maktesløshet.

Dessverre kommer Lønnings utspill i en tid med økt muslimhets og angrep på demokratiske rettigheter. Vi blir derfor skremt. Lønning tanker om demokratiet rommer tilsynelatende ikke maktkritiske organisasjoner som Attac og Internasjonale Sosialister.

Vi tar derfor med dette sterk avstand fra Lønnings utspill.

Samtidig gleder vi oss over at fire tusen mennesker på Youngstorget lyktes i å irritere han. Vi vil gjøre vårt ytterste for at den flotte mareringen, med banneret "En annen verden er mulig", skal volde høyrekreftene mer hodebry i tiden som kommer.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.