IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Forkastelig norsk asylpolitikk!

linje

Publisert: 15.03.2005

Minst ett tjuetalls organisasjoner har foreløpig slutta seg til et opprop og et åpent brev til regjeringen mot norsk asylpolitikk. Fra 1. januar ifjor mista asylsøkere med endelig avslag, adgangen til å bo i asylmottak. Flere av dem blir også nekta hjelp på sosialkontorer. Flere titalls personer lever på gata eller er midlertidig innkvartert hos privatpersoner."Visse prinsipper for hvordan man skal behandle mennesker må ligge fast i et samfunn, og politiske målsetninger må aldri medføre at mennesker unødig lider overlast", sies det blant annet i oppropet.

De undertegnede organisasjonene ber regjeringen om følgende:

1) Det må umiddelbart ryddes opp i den uklarhet som stadig eksisterer i sosialtjenesten omkring nødhjelp. Dersom sosialkontorer fortsetter å nekte nødhjelp, kan det raskt oppstå fare for menneskers liv, særskilt med tanke på den forestående vinteren.

2) Regjeringens tiltak med å kaste avslåtte asylsøkere ut av asylmottakene strider med dette samfunnets grunnleggende, humanistiske menneskesyn, og må opphøre umiddelbart.

3)Ureturnerbare asylsøkere med endelig avslag bør igjen gis adgang til midlertidig arbeidstillatelse, slik de har hatt under flere regjeringer, helt fram til 2003.

4) Vi er bekymret over en situasjon hvor flere organisasjoner har rapportert at anbefalingene fra både FNs Høykommissær for flyktninger(UNHCR) og Amnesty International i økende grad brytes. Vi må be norske myndigheter igjen tillegge disse anbefalingene den betydelige vekt de bør ha.

Det skal være en demonstrasjon lørdag 22. januar på Jernbanetorget, (tog til stortinget etterpå).

Randi Færevik


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.