IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Umenneskelig behandling

Norsk innvandrings- og asylpoltikk blir stadig verre med Erna Solberg bak roret. Vi har oversatt et utdrag av et brev skrevet av en menneskerettighetsaktivist som skriver om forholdene han og andre lever under i asylfengselet på Trandum.

linje

Publisert: 14.12.2004

Politiets utelendingsenhet ble etablert 1.januar 2004. De har blant annet ansvaret for hva de velger å kalle «internatet på Tradum». Der vil alle såkalte "grunnløse asylsøkere" tilbringe sine siste timer, mens saken deres blir behandlet etter 48 timers regelen. Å behandle en søknad på 48 timer går på rettssikkerheten løs. Internatet er i virkeligheten et fengsel hvor mennesker blir behandlet på en umenneskelig måte.

Fakta om umenneskelig behandling på Trandum Internat, Oslo Norge

Trandum Internat er etablert som en underavdeling av UDI i Norge og drives av politiet.

På internatet oppholder det seg mennesker som har fått asylsøknaden sin avslått, mennekser som ikke har identitetspapirer som venter på å bli sent tilbake til sine hjemland.

Observasjoner beviser uvanlige metoder fra politimaskineriet, som gir seg uttrykk i umenneskelig mishandling.

Internatet blir ikke kalt et fengsel men operer som et fengsel med celler og avlukkede rom.

På internatet er det veldig dårlig tilgang på medisinsk hjelp, noe som veldig få vet noe om. Det er klages på inkompetanse. Mennesker som lider av ulike sykdommer får ikke noen, eller mottar ikke relevant, medisin og får noen ganger brare en tre minutters konultasjon med internatets lege.Noen kan dø eller få alvorloge infeksjoner mens den norske staten lukker øynene for hva en mann lider av.

Tre mennesker lider av leverskader og har aldri blitt tilbudt legehjelp.

De norske styresmaktene bryr seg ikke om menneskene på Trandum.

To ble satt på isolasjon fordi de ønsket å snakke med noen ang. deres sykdom. Dette er merkelig måte å behandle noen, som bare spør om sine rettigheter.

Utkastelsene viser klarest hvordan menneskerettighetene blir brutt. Det finnes bevis for at de norske styresmaktene sender folk tilbake til land de ikke kommer fra.

Injeksjoner av bedøvende midler blir brukt på Trandum, selv om dette er forbudt.

En mann fra Algerie ble brakt til Norge. Han hadde gjenomgått en operasjon to dager før 9.desember og ønsket å slappe av før han ble sendt tilbake.Men det norske politiet tok ikke hensyn til hans ønske. Den 9.desember ønsket de å kaste ham ut. Ham motsatte seg dette og politiet satte håndjern på ham, kastet han ned fra senga og ned på gulvet. En politimann tråkket på ryggen hans, slo ham og bar ham ut av rommet og ned i kjelleren. Folk hørte hans hjelpeløse gråt og folk ble bedt om å holde seg unna mens dette pågikk.

Øyevitner så en hvit varebil bli kjørt fram mot hovedutgangen og at mannen ble lagt bak i bilen, bevisstløs, og de så en poltimann som kjøre av sted med han.

Spørmålet er om mannen er død eller levende.

Vi ber om at menneskerettighetsorganisasjoner stiller spørmål ved disse påstandene og, hvis disse er riktige, får leiren stengt.

Les hele brevet i original her


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.