IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

(FJ)ERNA!

Nylig sa kommunalminister Erna Solberg at hun ikke ville la seg diktere av FN. Hun ville gjøre sine egne vurderinger om når det var riktig å tvangsreturnere asylsøkere og flyktninger.

linje

Publisert: 01.03.2004

Noe ansvar for «ureturnerbare» (de som ikke har reisepapirer eller noe land å reise tilbake til) vil hun ikke ta. Tvert imot, hun ønsker å tvinge enda flere til å reise fra Norge.

- Noen må ta konsekvensen av at verden er vanskelig. Når folk har fått avslag på søknaden om opphold i Norge, må vi gjøre noe. Enten må de få et klarsignal om å forlate landet, eller vi må vurdere internering, sa høyrelederen til TV 2.

Desperasjon og nød

At konsekvensene er at mange risikerer dødsdom, lange fengselsstraffer eller et liv på gata i Oslo, driter hun i. At mange tar livet av seg, overser hun. At mange begår desperate og farlige handlinger mot seg selv og andre, skylder hun dem selv for. At det er noe som heter menneskeverd og menneskerettigheter, bryr hun seg ikke om.

Glem alt vi prøver å lære barna våre om respekt og nestekjærlighet. Slikt er bagatellmessig for Erna Solberg, Den Norske Regjering og den Norske Staten når det gjelder flyktninger, asylsøkere og minoriteter i Norge.

– Hva skal staten gjøre med alle de som har fått avslag på asylsøknaden, spurte TV2 Solberg. – Vi må se hva vi kan gjøre for å få til en effektiv uttransportering av denne gruppen. Vi jobber med saken, men det er vanskelig når det gjelder enkelte land, svarte kommunalministeren.

Flukt en forbrytelse

Den norske staten med Erna Solberg i spissen har klart å skape en forbrytelse ut av å flykte fra undertrykking, nød og fattigdom. Det hjelper ikke at folk har vært utsatt for tortur, voldtekt og forfølgelse. Solberg skal selv definere hvilke land som er trygge å sende folk tilbake til. Hun skal definere hvem Norge ikke vil ha. Solberg setter i praksis Fremskrittspartiets rasisme ut i livet.

I statbudsjettet er det satt av titalls millioner til å bygge lukkede asylmottak for asylsøkere som kan være en fare for seg selv og andre. Er det hva regjeringa prøver på?, å gjøre alle flyktninger og asylsøkere gale, så de kan sperre dem inne?

Noen er så forbanna at de har stygge tanker om hva de ønsker å gjøre med kommunalministeren. Det er forståelig. Hun har indirekte skapt menneskeskjebner og ødelagt mange familier. Alltid gjemt bak lover og paragrafer.

Norsk innvandrings og asylpolitikk er en skam! Vi må fjerne både Erna og dagens regjering. Vår neste regjering må tvinges til å føre en human innvandrer- og flyktningpolitikk.

Randi Færevik


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.